ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Η πιο μίζερη ομάδα της Πιερίας, είναι ο ...Πιερικός!!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Η απόλυτη ερμηνεία της φράσεως "θέατρο του παραλόγου", είναι αυτή που παίζεται στην ...σκηνή της ιστορικότερης ομάδας της Πιερίας. Του πάλαι ποτέ "Άρχοντα του Βορρά" και ενός απο τους σημαντικότερους συλλόγους της χώρας μας εκείνα τα χρόνια της ακμής του, τον Πιερικό.

Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ιστορικά απαράδεκτης κατάστασης, η οποία μπορεί να είχε δείξει δείγματα της τα προηγούμενα χρόνια, τα τελευταία όμως 2-3 έχει καταντήσει αποκρουστικό σενάριο ταινίας, με λίγο πολύ τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Απλά αλλάζουν οι ρόλοι.
Και τι θέλω να πώ με αυτό.

Όταν είναι διοίκηση κάποιοι άνθρωποι των τελευταίων 2-τριών ετών στον σύλλογο, δέχονται τα ...πυρά των αντιπάλων τους που πέρασαν ή θέλουν να περάσουν απο τα διοικητικά της ομάδας.
Κι όταν αλλάξουν τα πράγματα και μπούν στη διοίκηση αυτοί που ήταν εξωδιοικητικοί, αρχίζουν να τα ...χώνουν σε αυτούς που ανέλαβαν πλέον να οδηγήσουν τον σύλλογο στην επόμενη ημέρα του...

Απίστευτα πράγματα!!
Ο Πιερικός των μεν και ο Πιερικός των δε!!!!
Τι μιζέρια είναι αυτή ρε μάγκες μου!!!
Ένα απαράδεκτο γεγονός που σοκάρει όλους εμάς που μεγαλώσαμε γνωρίζοντας έναν Πιερικό που ένωνε πάντα τους φιλάθλους της Πιερίας.

Και το άλλο??
Λεφτά δεν υπάρχουν, το ΑΦΜ του συλλόγου είναι χρεωμένο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα, και όλοι χρησιμοποιούν σαν μόνη λύση, το σενάριο του ...χτισίματος μιας νέας ομάδας που θα έχει προοπτική και θα στηριχθεί στα νέα παιδιά της περιοχής μας, για να βγεί κάτι καλό σε βάθος χρόνου.

Σωστό και καλό το σκεπτικό βάση των δεδομένων.
Κάτι δεν κάνετε καλά όμως ρε παλικάρια!

Απο τότε που η ομάδα βούτηξε στις λάσπες της Γ΄εθνικής, απο τους παίκτες της διοίκησης Αθανασιάδη, έμειναν 1-2 ποδοσφαιριστές στην ομάδα που διοίκησε ο Σαραηλίδης. Και απο την ομάδα της εποχής Σαραηλίδη, έμειναν ξανά 1-2 παίκτες στη νέα (ΞΑΝΑ) ομάδα της νέας (ΞΑΝΑ) διοίκησης του νέου (ΞΑΝΑ) προπονητή Τάσου Ιωαννίδη.

Με απλά Ελληνικά, μέσα σε 3 χρόνια πέρασαν 3 διαφορετικές διοικήσεις, κάθε διοίκηση είχε διαφορετικούς προπονητές και περίπου 75 με 80 διαφορετικοί παίκτες συνολικά "παρέλασαν" απο την ομάδα, με 2-3 να μένουν σταθερά στο ρόστερ της μέχρι σήμερα.
Αυτό άν συνεχιστεί,όχι κορμό ομάδας ποδοσφαίρου με προοπτική δε θα φτιάξουμε, αλλά ούτε ομάδα ...5Χ5 δε θα καταφέρουμε να μοντάρουμε.

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Η ομάδα στήθηκε με πολλά παιδιά της περιοχής κι αυτό είναι θετικό.
Μακάρι να καταφέρει να έχει διάρκεια το πλάνο, και να σταθεροποιηθεί για τα επόμενα χρόνια, γιατί μόνο έτσι θα βγάλει κάτι σταθερό και δυνατό στο χρόνο.
Το ξαναείπαμε, άλλες δυνατότητες (προς το παρόν) δεν υπάρχουν.

Η ομάδα θέλει το χρόνο της. Η ομάδα κάνει προετοιμασία, βρίσκεται στο στάδιο της δουλειάς, της δημιουργίας και της υπομονής και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ρολάρει.
Το σκεπτικό μέχρι τώρα, δείχνει ότι έγιναν σωστές κινήσεις.
Ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει τα υπόλοιπα, μιας και δεν είναι καιρός για ασφαλή συμπεράσματα τα οποία τη συγκεκριμένη εποχή, μόνο προβλήματα και ταραχή μπορεί να δημιουργήσουν.
Δεν είναι κακό να κάνεις κριτική. Αρκεί να έχει βάση, να βοηθάει και να έχει σωστό τάιμινγκ.

Ο Πιερικός είναι ένας.
Ξέρουμε πως έφτασε εδώ, ποιοί τον έφεραν και ποιοί συνεχίζουν να τον θέλουν εδώ που είναι...
Δεν ξεχνάμε.
Κρατάμε όμως έξω τα κακώς κείμενα και ...προχωράμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου