Δύσκολο να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα! Με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή και χωρίς αναπλήρωση απο τη Γ΄η νέα χρονιά στη Football League

Με όσες ομάδες της Football League δηλώσουν συμμετοχή θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Βουγίδη. Στις πολλές δυσκολίες του νέου πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος της Football League, Αντώνης Βουγίδης.
Μιλώντας στον Libero 107,4 ξεκαθάρισε πως ο ΚΑΠ απαγορεύει την αναπλήρωση των κενών στη Β’ Εθνική από ομάδες της Γ’ Εθνικής, ενώ έκανε λόγο για την αδειοδότηση, τα τηλεοπτικά και το ενδεχόμενο καθυστέρησης της σέντρας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βουγίδη:

Για την πιθανότητα ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τι ισχύει στον ΚΑΠ: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Δεν έχουμε κάτι σαφές ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή κάτι που πρέπει να κάνουν μέχρι τις 4 Αυγούστου, όταν λήγει και η σχετική προθεσμία. Αυτή είναι η καταλυτική ημερομηνία.

Αν κάποιες δεν μπορέσουν, τότε δεν αναπληρώνονται με βάση τον ΚΑΠ. Οπότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες. Θα ξεκινήσει με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, αν δηλαδή δεν δηλώσουν 2 ομάδες, τότε θα ξεκινήσει με 16. Ο ΚΑΠ απαγορεύει να αναπληρωθούν οι ομάδες με άλλες από χαμηλότερες κατηγορίες. Θα πρέπει και οι ομάδες από τη Γ’ Εθνική να καταθέσουν μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, να γίνουν εταιρείες κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν υπάρχει και ο χρόνος άλλωστε να αναπληρωθούν οι ομάδες».

Για το θέμα της μη αδειοδότησης ορισμένων ομάδων σε πρώτο βαθμό: «Πιστεύω ότι σε δεύτερο βαθμό κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια. Και η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή, κάποιες ομάδες απλά ξέφυγαν για λίγες ημέρες στις προθεσμίες. Πιστεύω ότι αυτές που έχουν πληρώσει και με λίγες ημέρες καθυστέρηση θα πάρουν άδεια. Βέβαια άλλοι κρίνουν. Αν πάμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές οι ομάδες, τότε για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε. Ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος έχει κάνει κάποιες επαφές με την ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν κάποιους παίκτες έστω και αν δεν πάρουν άδεια».

Για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας φέτος σε σχέση με πέρυσι: «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Αν δεν βρεθεί χορηγία, η κατάσταση θα είναι δύσκολα. Τα έξοδα των ομάδων, τα «σίγουρα» είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Πόσο εύκολο είναι να το κάνεις κάποιος μόνος του; Είναι δύσκολες οι καταστάσεις».

Για τα τηλεοπτικά: «Είναι κάτι τραγικό αυτό που γίνεται να θέλει η Super League συμβόλαιο 40 εκατ. και στη Β’ Εθνική να μιλάμε για 500.000 ευρώ τηλεοπτικό. Πρέπει οι ομάδες της Super League και βάση νόμου να βοηθήσουν τις ομάδες της Football League. Προβλέπεται από τον νόμο να βοηθάνε οικονομικά. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται αυτό. Ο νόμος όμως δεν προβλέπει το ποσοστό της βοήθειας. Αλλιώς δεν είναι επαγγελματική η κατηγορία, είναι προθάλαμος για τους Έλληνες παίκτες».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα μας. Πρέπει η Super League να βοηθήσει, είναι δυσβάστακτο το πρόβλημα από οικονομικής πλευράς. Υπάρχουν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο από το 2005 και 2006 επί της ενιαίας ΕΠΑΕ, δεν είναι υποχρεώσεις της Football League αλλά εμείς πρέπει να τις πληρώσουμε».
Πηγή: liganews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου