Ημέρα… κρίσης για Ηρακλή και Άρη!

Η ώρα της κρίσης. Η στιγμή της επιβολής της δικαιοσύνης. Μέρα σταθμός (όπως και σε διαφορετική μετάφραση ήταν η χθεσινή με την κινητοποίηση του κόσμου) για τον Ηρακλή, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο (συνέρχεται στις 10:00 το πρωί) καλείται να αποφασίσει: Υποβιβάστηκε ορθώς ο Ηρακλής; Ήταν σύννομη η κίνηση της Superleague που επικαλέστηκε την (από 2015) απόφασή της, που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ; Αδίκως υποβιβάστηκε ο Ηρακλής;

Ήταν παράνομη η κίνηση της Superleague, καθώς η ποινή υποβιβασμού δεν προβλέπεται από καμία κανονιστική διάταξη, δηλαδή ούτε στον Κ.Α.Π. (Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλήματος), ούτε στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2016-2017, ούτε στο εγχειρίδιο αδειοδότησης;

Η αισιοδοξία στο νομικό επιτελείο του Ηρακλή είναι μεγάλη, αλλά συγκρατημένη. Βλέπουν ξεκάθαρο νομικό υπόβαθρο νίκης και ανατροπής της απόφασης της Super League, άρα και παραμονής στην κατηγορία (όπου ούτως ή άλλως ο Ηρακλής βαθμολογικά και αγωνιστικά δεν υποβιβάστηκε). Οι νομικές θέσεις των «κυανόλευκων» είναι σαφείς, ξεκάθαρες από καιρό και προφανείς για την διατήρηση της παρουσίας τους στη Super League που κέρδισαν και αγωνιστικά, για την οποία εποφθαλμιούν Άρης και Λεβαδειακός.

Μπορεί η περίπτωση Πουρτουλίδη να είναι μην έχει καμία σχέση με τη σημερινή, ωστόσο η κατανόηση των θέσεων του Ηρακλή από το Διαιτητικό Δικαστήριο (δεν έχει την ίδια σύνθεση) και η συντριπτική-ομόφωνη νομική νίκη του, αποτελεί σημάδι αισιοδοξίας για μια νέα δίκαιη δίκη, κάτι που αν συμβεί όπως έχει τονίσει το νομικό επιτελείο του Ηρακλή οι ελπίδες δικαίωσης υπερπολλαπλασιάζονται.

Η σημερινή μέρα της κρίσης, ιστορική για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα (όπως οι αντίστοιχες προ επταετίας), είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει εξελίξεις σ’ όλα τα επίπεδα στον Ηρακλή, ο οποίος επιχειρεί το… δύο στα δύο στις ανατροπές των φετινών εις βάρος του αποφάσεων από τη Superleague.
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου