Δεν βλέπεις ή κάνεις πως δεν βλέπεις;

Ένα κείμενο του Σάββα Κ. Εγγονίδη
***Εάν πονάς εύκολα η απλώς βαριέσαι μη το διαβάσεις***
Πάει καιρός...
Μετά τη Στρατιωτική μου Θητεία είναι το πρώτο κείμενο που γράφω.
Και ξεκινώ κατευθείαν...

Δεν κατάφερε και έχασε τη ζωή του τελικά,μετά από μάχη τεσσάρων ημερών,ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης,ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας,στις 13 Ιουλίου 2017.
Έπεσε στο καθήκον σαν ήρωας...
Και όπως πάντα βγήκαν οι "τυπικές" δηλώσεις-συλλυπητηρίων από τη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας.
Αχ αυτή η πολιτεία μας-αυτή η κοινωνία μας...
Είναι αστείο και ταυτόχρονα λυπητερό.
Άραγε σε ποια κοινωνία απευθύνονται που συμμετέχουν κιόλας σε σημαντικό βαθμό;
Έχουμε και Λέμε...
ΕΛΛΑΔΑ 2017...
Πορωμένα παιδάκια αντί να παίζουν ποδόσφαιρο,μπάσκετ κ.λ.π. σκουντουφλάνε στα πεζοδρόμια κοιτάζοντας το κινητό για Καρδούλες και Likes σε Instagram και Facebook.
Λαϊκές υποδοχές σε "Ντάνους" από έναν κόσμο που ξόδεψε πάνω από 50.000 Ευρώ σε τηλεφωνήματα σε ένα διήμερο για να βγάλει έναν "Survivor" που πληρωνόταν κάθε μήνα με 5000 Ευρώ,όταν παράλληλα οι πραγματικοί "Survivors" είναι έξω από το σπίτι του και παλεύουν και ζουν κάθε μέρα στο δρόμο απλά για να επιβιώσουν την επόμενη μέρα που έρχεται και εσύ και εγώ δεν δίνουμε ούτε 1 Ευρώ.
40.000 πιστοί στάθηκαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο.Ο κόσμος έχει ανάγκη να πιστέψει.
Έχει βάσανα...
Και υπάρχουν και κάποιοι "άλλοι" που εκμεταλεύονται το πόνο και τη δυστυχία του ανθρώπου για να βγάλουν χρήματα.
Πραγματικά αν ζούσε σήμερα ο Άγιος Παίσιος θα τους είχε πάρει στο κυνήγι όλους αυτούς που καπηλεύονται το όνομα του,που δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο-δυστυχία και την ανθρώπινη πίστη μόνο και μόνο για το πόσες εικόνες του θα πουλήσουν,πόσα τεύχη του θα πουλήσουν και γενικά πόσο θα τον πουλήσουν...
ΝΑΙ γιατί τη θρησκεία μας την έχουν καταντήσει Προϊόν Εμπορεύματος-Κατανάλωσης και Tηλεmarketing.
Σε άλλα νέα...
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε βλέπει τον κόσμο που διαδηλώνει έξω για να ταΐσει τα παιδιά του,να τους καλέσει μια φορά να τους μιλήσει να ακούσει τα προβλήματα τους,καλεί τον Σάκη Ρουβά και τη Κάτια Ζυγούλη να τους συγχαρεί για το γάμο τους και να ρωτάει την Κάτια για το νέο ριάλιτι που θα κάνει η ίδια στο ΣΚΑΙ για μοντέλα.
Μάλιστα πολύ ωραία πάμε...
Και αντί ο νεοέλληνας να ξεσηκωθεί να πει μια φορά "τι στο διάολο γίνεται επιτέλους" κοιτάει να φορτωθεί με ροζ φλαμίνγκο για να ρίξει τη γκόμενα στη παραλία για να βγάλει τα γούστα της και τα ντιβιλίκια της.
Και μετά λυπάστε για τον τραγικό χαμό ενός ήρωα ε;
Ένας ψεκασμένος λαός που μετράει τη ζωή του με το αν έχουν να φάνε μακαρόνια το μεσημέρι και παράλληλα να είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία,αγνοώντας ότι έχει γίνει πια ένα ρομπότ.
Ένας ψεκασμένος λαός που αυτοί που κυβερνούν τον θεωρούν ένα τίποτα,αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι ένα καλό παιδί,ενώ έπρεπε να τα είχε κάνει όλα πουτάνα,απέναντι σε αυτό το σύστημα που του έχει γαμήσει ένα από τα υπέρτατα ανθρώπινα αγαθά...
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,,,
Δεν είναι ότι βλέπω ή κάνω πως δεν βλέπω.
Είναι ότι δε θέλω να βλέπω άλλο...
Εσύ όμως;
Δεν βλέπεις ή κάνεις πως δεν βλέπεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου