Λάκης Παπαϊωάννου: «Ο Ηρακλής είχε πέσει πριν από όλους»

Για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Λάκης Παπαϊωάννου. Ο βετεράνος άσος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑσπορ, τονίζοντας πως ο Ηρακλής είχε πέσει πριν από όλους.
Ακόμη, αναφέρθηκε στον Λεβαδειακό, στη Διοίκηση του «Γηραιού» που έχει τις ευθύνες της στον υποβιβασμό, καθώς και για την επόμενη ημέρα που προμηνύεται δύσκολη.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:
«Περιμένω να μάθω το σκεπτικό βάση του οποίου πάρθηκε. Έχω σεβασμό στους αθλητικούς δικαστές, αλλά πιστεύω ότι είναι μια πολιτική απόφαση. Με προβλημάτισε και πρέπει να διερευνηθεί, ότι άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου. Αλλά και το πώς προέκυψε η απόφαση με ψήφους 5-0.
Είναι τραγικό για μας. Για μία ακόμα φορά, θύμα είναι η ιστορική ομάδα του Ηρακλή. Την οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να ευνοήσουν τις ομάδες δορυφόρους. Το 2011 ο Ηρακλής έπεσε αντί του Αστέρα, λόγω δυσφήμησης του αθλήματος. Τώρα ήταν ο Λεβαδειακός. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Και όλα αυτά για να προστατεύσουμε τι; Πάντα στο τέλος μένουν ο Λεβαδειακός και ο Κομπότης, όπως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Κομπότη. Κάνει ότι χρειαστεί για το συμφέρον του. Αλλά…».

Για τον κανονισμό που εφαρμόστηκε:
«Αν πίστευα ότι δίνεται κάτι χαριστικά στον Ηρακλή, δε θα είχα ασχοληθεί ποτέ. Θεωρώ ότι η ομάδα είχε 100% δίκιο. Βάση της λογικής, όταν ένας κανονισμός δεν υπάρχει στον ΚΑΠ, γίνεται για να εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Γιατί υπογράφηκε από όλους τους προέδρους, ενώ δεν υπέγραψαν όλοι για τον υποβιβασμό του Ηρακλή; Πολλές ομάδες δήλωσαν ότι δεν είναι αρμόδιες να πάρουν απόφαση. Αυτό δεν είναι δίκαιο, γιατί λειτουργούμε σαν ένα συνεταιρισμό».

Για τη στάση του Λεβαδειακού:
«Ο Ηρακλής είχε πέσει από πριν για όλους. Γι’ αυτό όλη τη χρονιά δεν ασχολήθηκε κανείς με τα προβλήματα. Παίκτες και προπονητές έκαναν κατάθεση ψυχής και η ομάδα σώθηκε αγωνιστικά. Πανάξια. Ποιος ειδοποίησε τον Κομπότη, ότι ο Πορτουλίδης πληρώθηκε καθυστερημένα; Είναι όλοι στη Super League πληρωμένοι; Ακόμα και να σωζόταν ο Ηρακλής, κάτι θα έβρισκε ο Λεβαδειακός, π.χ. με την Κέρκυρα, ώστε να πέσει εκείνη και να σωθούν ξανά».

Για το αδιέξοδο που βιώνει ο «Γηραιός»:
«Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για ότι έχει συμβεί. Πρώτα απ’ όλα φταίει η διοίκηση του Ηρακλή. Και το προηγούμενο καλοκαίρι στον Ηρακλή ήμασταν στο τρέξιμο, μήπως απεγκλωβιστεί η ομάδα από τον πρόεδρο, τον Παπαθανασάκη. Δεν υπήρξε όμως διάδοχη κατάσταση. Δεν υπάρχει άλλος πρόεδρος που δεν έχει έρθει να δει την ομάδα του ούτε μία φορά. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, γιατί η συνέχεια για τον Ηρακλή, σε ότι αφορά στη βιωσιμότητά του, είναι ιδιαίτερα δύσκολη».
Φώτο: sports.ert
Πηγή: liganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου