Ο νέος ΚΑΠ λέει ...ΑΕ Καρίτσας στη Γ΄Εθνική!!

Ο νέος ΚΑΠ προβλέπει να καλύπτονται οι θέσεις στη Γ’ Εθνική των πρωταθλητών ΕΠΣ που δεν θα δηλώνουν συμμετοχή. Πρόθεση τα πρωταθλήματα να διεξάγονται με όσες ομάδες προβλέπει αρχικά η προκήρυξη φαίνεται πως υπάρχει στον νέο ΚΑΠ.
Εκτός από το γεγονός ότι ομάδες από τη Γ’ Εθνική θα μπορούν να καλύπτουν τυχόν κενά στη Football League, κάτι παρόμοιο θα γίνεται και στην τρίτη εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, αν κάποιοι από τους πρωταθλητές των ΕΠΣ δηλώσουν αδυναμία για να συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική, τότε δικαίωμα ανόδου θα έχουν η δευτεραθλήτρια ομάδα της Ένωσης κι αν εκείνη δεν μπορεί, η τριταθλήτρια.

Πρόθεση τα πρωταθλήματα να διεξάγονται με όσες ομάδες προβλέπει αρχικά η προκήρυξη φαίνεται πως υπάρχει στον νέο ΚΑΠ. Εκτός από το γεγονός ότι ομάδες από τη Γ’ Εθνική θα μπορούν να καλύπτουν τυχόν κενά στη Football League, κάτι παρόμοιο θα γίνεται και στην τρίτη εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, αν κάποιοι από τους πρωταθλητές των ΕΠΣ δηλώσουν αδυναμία για να συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική, τότε δικαίωμα ανόδου θα έχουν η δευτεραθλήτρια ομάδα της Ένωσης κι αν εκείνη δεν μπορεί, η τριταθλήτρια.

Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 4, παρ. 6 στον νέο ΚΑΠ.

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων.

Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από την Α΄ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια.

 Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου