Δεκάδες οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές στην Πιερία!

Μετά την περσινή χρονιά που πραγματικά έγινε κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Πιερίας, έρχεται μια δύσκολη χρονιά για τους ποδοσφαιριστές της, αφού η δική τους πορεία θα επηρεαστεί περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο βάση των εξελίξεων που έλαβαν χώρα αλλά και αυτών που ενδέχεται να ακολουθήσουν.

Πέρσι η Πιερία είχε έναν εκπρόσωπο στη Β΄εθνική (Αιγινιακός) και 4 στον 2ο όμιλο της Γ΄εθνικής (Πιερικός-Διαγόρας Σεβαστής-Πύδνα Κίτρους-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας)!

Άν βάλεις μέσο όρο τους 2 ποδοσφαιριστές που είχε στο ρόστερ της η κάθε ομάδα, θα βγεί ένας αριθμός της τάξεως των (περίπου) 100 παικτών, έμπειρων και νεαρών που αγωνίζονταν στις εθνικές κατηγορίες! Σίγουρα ένας σημαντικός αριθμός για το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές της περιοχής μας.

Με δεδομένη την απουσία Διαγόρα και Πύδνας και την πτώση του Αχιλλέα στο τοπικό, άμεσα ο αριθμός αυτός κατεβαίνει στο 40 (περίπου αφού πάντα είναι λίγο παραπάνω απο 20 για κάθε ομάδα, κάποιες φορές ίσως και μικρότερος).

Να προσθέσουμε και τους 5 προπονητές, τους 5 γυμναστές και τους 5 προπονητές τερματοφυλάκων, συν το ιατρικό-φυσιοθεραπευτικό τιμ που ήταν κοντά στις ομάδες.

Η άνοδος του Ποσειδώνα στη Γ΄Εθνική, πρόσθεσε στους δυο εκπροσώπους μας ακόμη έναν. Εκεί όμως τα πράγματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα αφού ο Γιάννης και ο Πέτρος Χαιρόπουλος, θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της ομάδας στη χρονιά που έρχεται και μετά να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Οπότε αναμένεται να είναι "καυτό" αυτό το καλοκαίρι για πολλούς ποδοσφαιριστές απο την Πιερία σε σχέση με αυτό του 2016. Λίγες οι επιλογές των παικτών και αντίθετα πολλές για τους 2 ή 3 συλλόγους της περιοχής μας.

Κάπου εκεί καραδοκεί και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Πιερίας που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι το πλέον ευνοημένο και ισχυρό της σεζόν που έρχεται, μιάς και πολλά ποδοσφαιρικά  "αστέρια" δε θα μεταναστεύσουν απο την Πιερία και θα ψάχνουν να βρούν τους πιερικούς, ποδοσφαιρικούς τους "ουρανούς"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου