Προετοιμάζεται η 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας –Κεντρικής Μακεδονίας

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την οργάνωση της 8ης κατά σειρά Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στον ίδιο εκθεσιακό χώρο στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Oι συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στη συμβολή και τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε ο θεσμός στην εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κόσμου σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης. Τόνισε πως η πολιτική του Επιμελητηρίου στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων παραμένει σταθερή στην κατεύθυνση αυτή αναφέροντας ενδεικτικά πως οι τιμές ενοικίασης των περιπτέρων θα είναι και φέτος σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα της τάξης των 21 ευρώ /τ.μ. την ίδια στιγμή που αντίστοιχες διοργανώσεις επιβαρύνουν με 60 ευρώ/τ.μ.

Σημείωσε πως οι 18.000 επισκέπτες της περυσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, συνηγορούν στην ενίσχυση του θεσμού και ευχαρίστησε τόσο την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας όσο και το δήμο Κατερίνης για την συνδρομή και στήριξη του θεσμού.

Μάλιστα κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χατζηχριστοδούλου αποκάλυψε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε χρονικό ορίζοντα διετίας σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην έκταση που σήμερα φιλοξενεί τη διοργάνωση και αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση του θεσμού.

Η κ. Μαυρίδου από την πλευρά της σημείωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει, υποστηρίζει και ενισχύει το σημαντικό αυτό θεσμό για τον επιχειρηματικό κόσμο, που κάθε χρόνο αποτελεί ένα άκρως σημαντικό όχι μόνο εμπορικό ή επιχειρηματικό αλλά και κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός για την περιοχή μας και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Π.Ε. Πιερίας θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής με το ποσό των 15.000 ευρώ, αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και από το δήμο Κατερίνης.

Ο κ. Χιονίδης τέλος σημείωσε τη σημαντικότητα του θεσμού της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης, σε δύσκολα χρόνια για το επιχειρείν. Οφείλουμε είπε ο κ. Χιονίδης να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στην κατεύθυνση αυτή.

Τόνισε πως πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών αλλά και σημαντικών επιχειρήσεων του νομού Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Πηγή: imerisiapierias.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου