Αποχαιρετάει τη μιζέρια ο Νιώπας και ταξιδεύει για ...Γερμανία! Μαζί του και το όνειρο για έναν μεγάλο Πιερικό...

Νέοι ορίζοντες είναι έτοιμοι να ανοίξουν για τον Αιγινιακό, με προοπτικές για μεγαλύτερες διακρίσεις, αφού δείχνει πλέον… καλλιεργημένο το έδαφος της εμπλοκής γερμανικού fund στη διοίκηση, για σύμπραξη με τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Νιώπα!

Γυρνά σελίδα όπως φαίνεται διοικητικά η ομάδα της Πιερίας, δοκιμάζοντας ένα διαφορετικό «μοντέλο». Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και «φλερτ» με χρηματοοικονομικό οργανισμό, ο οποίος επενδύει σε ομάδες, παίρνοντας ποσοστά από το πακέτο των μετοχών.

Ως αντάλλαγμα, τοποθετεί άτομα εντός διοίκησης, «φέρνει» παίκτες, κυρίως από Γερμανία και Αφρική και έχει στόχο να… απογειώσει την ποδοσφαιρική τους αξία, με μεταπωλητική πιθανότητα και καλύτερη μεταγραφή (άτυπο χρηματιστήριο). Ένα μοντέλο που απασχόλησε και άλλες ομάδες της κατηγορίας στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η Καρδίτσα και ο Πανσερραϊκός (στους Σερραίους πέρυσι τέτοιο καιρό, αλλά υπήρξε «ναυάγιο»).

Η συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία δεν έχει επενδύσει ξανά σε ελληνική ομάδα, αλλά ένας… ενδιάμεσος, εκπρόσωπός της, ανήκει και σε άλλη εταιρεία, με ελληνική «θητεία». Οι επαφές με την πλευρά του Γιάννη Νιώπα δείχνουν πλέον σε πολύ ώριμο και προχωρημένο επίπεδο, σε σημείο πλέον ενδεχόμενο «ναυάγιο» να φαντάζει πολύ δύσκολο.

Ο έμπειρος παράγοντας παραμένει εντός Αιγινιακού, παραχωρώντας πάντως μεγάλο μέρος από το μετοχικό πακέτο, με την ομάδα της Πιερίας να βγαίνει… ενισχυμένη μετά από μια τέτοια εξέλιξη.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ
Ο Νιώπας ουσιαστικά αποκτά «συμπαίκτη», για μια δυνατή σύμπραξη, αλλά θα έχει τον μερικό έλεγχο του τμήματος (μαζί με Γιώργο Καρανικόλα, Βασίλη Παππά και τους εκπροσώπους των Γερμανών), κυρίως για το τεχνικό τιμ, ενώ απαράβατος όρος είναι να μην αλλάξει η ομάδα ονομασία, έδρα και χρώματα.

Οι επενδυτές μίλησαν για πλάνο ακαδημιών, ακόμα και για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά ο Γιάννης Νιώπας δείχνει πιο προσγειωμένος και ρεαλιστής. Μέχρι το τέλος του μήνα, το μεγάλο «deal» αναμένεται να «κλειδώσει» και να ανακοινωθεί, αφού παρά τις προσπάθειες και την αναμονή δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει η λύση συνένωσης με τον Πιερικό, ή λύση από άλλη κατεύθυνση.

*Περισσότερα στην έκδοση της «ARENA PRESS» την Τετάρτη…
Επιμέλεια: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου