Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Έτσι, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στο βόρειο Αιγαίο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια, τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν στα δυτικά από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα την Κυριακή ως 6 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και άνοδο τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 18 έως 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 11 έως 29 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά. Άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 27 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι, στα βόρεια βόρειοι 4 με 6 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 15 έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου