Διπλωμάτης ο νέος πρόεδρος της Νίκης Βόλου-Αλλάζει σελίδα ο σύλλογος της Μαγνησίας!

«Να πάμε τη Νίκη Βόλου εκεί που της αξίζει» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης.
Μετά τη σύντομη αναφορά του για το πώς γνώρισε και δέθηκε με την Νίκη Βόλου μίλησε για την εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου:
«Παρά το γεγονός πως έλειπα αρκετά χρόνια, το αίμα νερό δεν γίνεται. Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον Βασίλη Βενέτη ο οποίος μου πιπίλιζε το μυαλό να ασχοληθώ με τα κοινά της Νίκης Βόλου, κάθε δισταγμός που είχα διαλύθηκε μετά λόγια του κ. Μπούις, ο οποίος τα είπε απλά και σταράτα και συμπληρώνω πως κάποιος για να πετύχει χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Αυτό είναι το ζητούμενο του προπονητή, αυτό είναι το ζητούμενο της Δ.Ε. και πείστηκα να αναλάβω το ρόλο του μαέστρου σε μία ορχήστρα που έχει σχέδιο, έχει όραμα και θέλω κι εγώ να είμαι μέλος αυτού του οράματος. Να δούμε και πάλι τη Νίκη στα μεγάλα σαλόνια. Να μην φυτοζωεί και να μην εμφανίζονται άνθρωποι που να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

Αποδέχθηκα να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα καθότι έχω πλέον τον χρόνο και θα δείξω μεγάλη αφοσίωση σ’ αυτό το μεταρρυθμιστικό έργο ώστε να ανέβει η Νίκη και πάλι εκεί που της αξίζει. Η Νίκη είναι μία ιστορική ομάδα και θα πρέπει όλοι να γίνουμε αρωγοί και μέτοχοι σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Να τη δούμε ν’ ανεβαίνει κατηγορία και να φτάσει εκεί που της αξίζει.

Μ’ αυτό το σκεπτικό αποδέχθηκα αν και στην αρχή ήμουν διστακτικός. Ελπίζω όπως εγώ συμμετέχω σ’ αυτή κάνω έκκληση και σ’ εσάς να συμμετάσχετε σ’ αυτή την αναγέννηση να κάνουμε και πάλι τη Νίκη μεγάλη. Να την πάμε εκεί που της αξίζει.

Ευχαριστώ τη Δ.Ε. για την εμπιστοσύνη. Τους ευχαριστώ γιατί σήμερα νιώθω ευτυχής που δέχθηκα και είμαι εδώ που είμαι. Σας ευχαριστώ»

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το όνομα του ανθρώπου που θα ηγηθεί της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου. Το βιογραφικό του Νίκου Παπακωνσταντίνου, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, δεν χρειάζεται περεταίρω διευκρινίσεων.

«Έχω μεγαλώσει στα Επτά Πλατάνια. Είμαι Νικιώτης από μικρό παιδί και με την παρότρυνση του κ. Βενέτη να ασχοληθώ με τα διοικητικά της ομάδας που αγαπώ πείστηκα να προσφέρω ότι μπορώ ώστε να αλλάξει επίπεδο» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης.

Ποιός είναι-Το βιογραφικό του κ. Παπακωνσταντίνου
Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου υπήρξε σύμβουλος Τύπου για 35 χρόνια. Συναναστράφηκε με δεκάδες Έλληνες πρέσβεις, υπουργούς, διπλωμάτες, ξένους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών και αρκετούς Έλληνες. Η καταγωγή του είναι από το Βόλο. Γεννήθηκε το 1948 και υπήρξε ένας από τους πρώτους υπότροφους του Κολλεγίου εκτός Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1967 και έγινε δεκτός σε δυο από τα τέσσερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα οποία κατέθεσε σχετικές αιτήσεις. Τελικά, μετά από υποδείξεις του τότε προέδρου του Κολεγίου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Hamilton College της Νέας Υόρκης, με πλήρη υποτροφία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1970 και τα επόμενα δυο χρόνια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα τις Διεθνείς Σπουδές και τις Διεθνείς Σχέσεις στο American University.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου το 1972 επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω… έρωτα. Παντρεύτηκε το 1972 και στην πορεία απέκτησε με τη σύζυγό του δυο παιδιά. Μέχρι το 1978 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και δίδαξε ως καθηγητής στο πρώτο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Το 1976 για τον Νίκο Παπακωνσταντίνου ήταν μια ημερομηνία σταθμός, αφού ανέλαβε σύμβουλος του Γενικού Πρόξενου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, John Negreponte.

Ακολούθησε το 1978 η συμμετοχή του σε διαγωνισμό. Από τους 350 που έδωσαν εξετάσεις, στο διπλωματικό σώμα ως ακόλουθοι τύπου προσελήφθησαν μόλις δέκα. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Κυριότεροι σταθμοί
Πρώτος σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η Ουάσινγκτον το 1980. Έμεινε εκεί μέχρι το 1989 όταν μεταφέρθηκε στην ελληνική πρεσβεία της Νέας Υόρκης. Στην πορεία και μέχρι το 1994 ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε και πάλι στην Ουάσινγκτον ως προϊστάμενος του γραφείου τύπου. Επόμενος σταθμός μέχρι το 1996 ήταν η Αθήνα και ακολούθησε η θητεία για τέσσερα χρόνια στην Άγκυρα. Από το 2000-2004 ο Έλληνας διπλωμάτης βρισκόταν στο Κάιρο και από εκεί για τρία χρόνια στο Λονδίνο για να επιστρέψει μέχρι το 2009 στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στη Μόσχα μέχρι το 2011. Μόνος του, καθώς η σύζυγός του η οποία μια ζωή βρισκόταν δίπλα του και τον ακολουθούσε δεν «άντεξε» όπως μας λέει την «σκληρή Μόσχα». Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του στο διπλωματικό σώμα ήταν πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις οποίες επέστρεψε το 2011 και παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο 2015 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα, 35 χρόνια μετά ο Νίκος Παπακωνσταντίνου περνά το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Πηγή: goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου