Λογαριασμοί ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με το ρεύμα

Να απαλλαγούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις συμπληρωματικές χρεώσεις άλλων φορέων, οι οποίοι «ασκούν κοινωνική πολιτική σε βάρος της», πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώτας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με την ευκαιρία του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το οποίο πραγματοποιείται από χτες, Δευτέρα, στην Πτολεμαΐδα, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ
«Πρέπει να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από όλες τις χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αξία του ρεύματος είναι κάτω του 50% του λογαριασμού και αυτό, όπως είναι επόμενο, εκνευρίζει τον πολίτη. Γιατί να εισπράττει η ΔΕΗ για τον δήμο, την ΕΡΤ ή άλλους φόρους; Αυτά, από την άλλη, στέκονται και ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πληρώσουν οι καταναλωτές τον λογαριασμό, δημιουργώντας πρόβλημα στη βάση της εταιρίας» είπε η χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

Σε ερώτηση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων ο κ. Αδαμίδης απάντησε ότι αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015, και βρίσκει αντίθετες σύσσωμες τις κοινωνίες κυρίως των ενεργειακών κέντρων Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας και πρωτίστως τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο ανταγωνισμός
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να του διατυπώσει το αίτημα να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Σχετικά με τους διακανονισμούς που μπορούν να κάνουν οι πελάτες με τη ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης επισήμανε ότι υπάρχουν «ανταγωνιστικά προγράμματα» και «οι συνεπείς καταναλωτές έχουν μεγάλες εκπτώσεις».

«Μόνον η ΔΕΗ παρέχει αγροτικό, πολυτεκνικό τιμολόγιο, τιμολόγιο για τις εκκλησίες και άλλου είδους τιμολόγια. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τους καταναλωτές, για να διακανονίσουν τα χρέη τους σε 36 δόσεις. Ένα ποσοστό των καταναλωτών χάνει τον διακανονισμό, γιατί πάντα υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί, όπως φέτος τον χειμώνα, που η κατανάλωση του ρεύματος ήταν μεγάλη» τόνισε ο κ. Αδαμίδης.
Αλλαγή μοντέλου για τη ΔΕΗ

Την αλλαγή του μοντέλου που διέπει τις σχέσεις ανάμεσα στην ΔΕΗ και την πολιτεία, ζήτησε από το βήμα του 38ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι «εφόσον η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη στον σκληρό ανταγωνισμό και θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μας δοθούν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον ανταγωνισμό».

Μίλησε για την ΔΕΗ του μέλλοντος που θα είναι μικρότερη στον ηλεκτρισμό της Ελλάδας, αλλά πολύ μεγαλύτερη ως επιχείρηση, με νέα προϊόντα στο εσωτερικό και επέκταση στο εξωτερικό. Οι προτάσεις, τα σχέδια και οι δράσεις που έχει καταστρώσει η διοίκηση, όπως εξήγησε, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Δημοψήφισμα
Δεν θα «κλάψουμε» για την μικρή ΔΕΗ, ούτε για την μισή ΔΕΗ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Παρόντες στις εργασίες του συνεδρίου ήταν επίσης και οι πρόεδροι των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Ο  Γ. Σταθάκης
Υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης από την Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκε χθες (29/5/2017), για την έναρξη του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε η Κυβέρνηση υπερασπίζεται το 51% της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και διεκδικεί ισχυρή παρουσία του δημοσίου, είτε άμεσα είτε έμμεσα σε όλο το ενεργειακό φάσμα, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της είναι η διατήρηση του ειδικού βάρους του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας.
Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τους δανειστές μας για την Ενέργεια, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να συμμορφωθεί με την αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή και πρέπει να δώσει μερίδιο σε ποσοστό 40% στους ιδιώτες.

Αποχώρησε η ΔΑΚΕ
Λίγο πριν τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αποχώρησε από την αίθουσα η παράταξη της ΔΑΚΕ, με τον  εκπρόσωπό της και γραμματέα του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Αθανάσιο Μάστορα να κατηγορεί τον ίδιο και την Κυβέρνηση για ανακολουθίες και ψέματα αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ, ενώ δώρισε στον υπουργό ένα κομμάτι λιγνίτη και ένα ζευγάρι γάντια λιγνιτωρύχου για να αντιληφθεί το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ.

 Οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ολοκληρώθηκαν χθες  με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Κάτοικοι Αναργύρων

Στο χώρο του Συνεδρίου παρευρέθησαν και κάτοικοι των Αναργύρων της Φλώρινας, οι οποίοι ζητούν εδώ και δεκαετίες τη μετεγκατάσταση του οικισμού, λόγω της γειτνίασης με το Ορυχείο του Αμυνταίου. Μιλώντας μαζί τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα θα πρέπει να βρεθεί και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι κάποιοι τους κορόιδευαν μέχρι τώρα γιατί αυτή δεν υπήρχε.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου