Στη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ. και τους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Άννα Κιάφα!

Ένα νέο αγώνισμα πρόσθεσε ο στίβος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, καθώς πριν από λίγο έγινε αποδεκτή η πρόταση για τη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Η βούληση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για περισσότερα μεικτά αγωνίσματα (άνδρες-γυναίκες) στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, εισακούστηκε και από την IAAF η οποία φρόντισε να εισηγηθεί την ένταξη της μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), η οποία δοκιμάστηκε πετυχημένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων του 2015 στο Κάλι, όπου μάλιστα η Ελλάδα κατέγραψε και το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ.

 Η ελληνική ομάδα που αποτελούνταν από τους Άννα Κιάφα, Γιώργο Καλογεράκη, Αλεξία Πολυκράτη και Μιχάλη Παππά τρέχοντας με αυτή την σειρά έκανε 3:30.56 (τότε μετρήθηκαν από τους προπονητές τους 56 – 50 – 55.5 – 48 αντίστοιχα) ολοκλήρωσε στην 11η θέση παγκόσμίως και έγραψε ιστορία ως η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε διεθνές επίπεδο, καταγράφοντας και το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο μένει ως σήμερα καθώς δεν υπήρξε απόπειρα κατάρριψης του.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου