Τον Πιερικό τον έφερε εδώ η περίοδος 2011-2015 και τα ...πεπραγμένα της

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΣΦΚ Πιερικός στην ΕΚΑΒΗ, σε μια διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Για ένα ακόμη καλοκαίρι η ομάδα της Κατερίνης, η ιστορικότερη της Πιερίας, οδηγείται σε εκλογές και αυτό φαίνεται ώς πιθανότερο σενάριο και για τα επόμενα χρόνια, αφού η απαξίωση της 4ετίας 2011-2015,
με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Πιερικού απο το πρωτάθλημα της Β΄εθνικής, απαξίωσε τον σύλλογο σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον βύθισε στα χρέη, την ανυποληψία και την λήθη.

Το κακό και η ζημία του Πιερικού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν τόσο μεγάλη, που όμοια της ο σύλλογος δεν γνώρισε ποτέ στην ιστορία του. Χαρακτηριστικό για να προσδιοριστούν αυτά τα δυο στην ομάδα, αποτελεί η απόφαση του τότε Δ.Σ. να αποσύρει τον Πιερικό απο το πρωτάθλημα λόγω χρεών σε ποδοσφαιριστές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους και αδυνατούσε να πληρώσει.
Και ίσως μια σωστή, "ζορισμένη" οικονομικά και αξιόπιστη διοίκηση να έβγαινε στην πόλη και να έβρισκε απο τον κόσμο της Κατερίνης το ποσό των 10-15 χιλιάδων ευρώ (για πλάκα) που χρειάζονταν τότε για να "γλυκάνει" οικονομικά τους ποδοσφαιριστές που για καιρό κορόιδευε με αποτέλεσμα να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο. Εκείνο όμως διοικητικό σχήμα, είχε χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας στην ποδοσφαιρική Πιερία και αυτό φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αυτά για την ιστορία και για να μην ξεχνιόμαστε με βάση την πραγματικότητα και όχι με ότι συμφέρει τον κάθε τυχάρπαστο ποδοσφαιρικό τυχοδιώκτη.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Ένα σήμερα γεμάτο προβλήματα, απαξίωση, γκρίνιες, ίντριγκες, χρέη και προβληματισμό. Μεγάλα διλήμματα για την σημερινή ημέρα, μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα για την επόμενη, και το σώμα των μελών του ΣΦΚ Πιερικός στη μέση.
Απο τη μία να ακούει την άποψη των διοικούντων της 4ετίας 2011-20015 να εκφέρουν ακόμη άποψη και να προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις αντί να χαθούν στις λάσπες τις οποίες αυτοί με τα αίσχη και τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα τους κατά του Πιερικού προκάλεσαν και βύθισαν τον ιστορικότερο σύλλογο της περιοχής μας, κι απο την άλλη να αγωνιούν με το παρόν και το μέλλον, μετά απο μια μεταβατική περίοδο 2015-2016 στη Γ΄εθνική που ο σύλλογος κατάφερε να παραμείνει στην δύσκολη τότε κατηγορία και την επόμενη 2016-2017, που πρίν λίγο καιρό τελείωσε με πολλά προβλήματα και χωρίς σε καμία περίπτωση να "ζεστάνει" τις κρύες καρδιές των φιλάθλων της Πιερίας.
Η διοίκηση του Παναγιώτη Αθανασιάδη έκανε μια καλή προσπάθεια την πρώτη χρονιά στη Γ΄εθνική αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει με επιτυχία το έργο της γιατί "τρυπήθηκε" εκ των έσω και αποχώρισε.
Η διοίκηση Τάσου Σαραηλίδη περπάτησε επάνω σε τεντωμένο σχοινί, δεν υποσχέθηκε "λαγούς και πετραχήλια", προχώρησε μόνη της και με ελάχιστες βοήθειες απο την πόλη και χρεώνεται το σπουδαιότερο στην αρχή της πορείας της. Ότι δεν ενέδωσε στις ...αρρωστημένες ορέξεις το περασμένο καλοκαίρι και κράτησε μακριά απο τον σύλλογο τα "φαντάσματα" του σκοτεινού παρελθόντος.

Και φτάνουμε ξανά σε ένα καλοκαίρι, που θα αναζητήσουμε ώς μέλη του ΣΦΚ Πιερικός το νέο σχήμα. Με τα δυο προηγούμενα να μην καταφέρνουν να βγάλουν την διετία των υποχρεώσεων τους. Το πρώτο να βγάζει τη χρονιά και να αποχωρεί και το δεύτερο να αποχωρεί λίγο νωρίτερα με τις γνωστές παραιτήσεις και τα γνωστά τα οποία εκτυλίχθηκαν.

Η ζημία του 2011-2015 για τον σύλλογο είναι εμφανής και δύσκολα θα διορθωθεί.

Η Πιερική κοινωνία της περιοχής μας, ποδοσφαιρική και μή, έχει κρυώσει απέναντι σε κάθε τί που εκπροσωπεί τον τεράστιο σύλλογο του παρελθόντος. Όσα συνέβησαν, βίασαν, απαξίωσαν και διαμέλισαν τον Πιερικό της τετραετίας εκείνης, τον κυνηγάνε ακόμη και σήμερα και θα συνεχίσουν να τον κυνηγούν μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να απαλλαγεί απο τα χρέη και τη μιζέρια που κουβαλάει.

Μέσα σε όλα αυτά, η συμπαγής μάζα των φιλάθλων του Πιερικού διασπάσθηκε κι αυτό αποτελεί στρατηγική των γνωστών-αγνώστων και των αυλικών τους, που έχουν σπείρει τη διχόνοια στις τάξεις των φίλων της ομάδας για να μπορούν να περνάνε καλύτερα τα δικά τους "μηνύματα" και να κρατάνε αδύναμη την ισχυρή θέληση των υγιών φιλάθλων για την ανάκαμψη και τη μεγάλη επιστροφή...

Δε ξέρω πλέον πόσες επιλογές έχει  και τι θα μπορέσει το κάθε μέλος αυτού του κοιμώμενου γίγαντα να πράξει πρός όφελος του. Περιμένω κι εγώ να ακούσω τις προτάσεις το απόγευμα στην ΕΚΑΒΗ για να ψηφίσω αυτή που θα θεωρήσω καλύτερη.
Χωρίς ειλικρινά να είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της ομάδας μας και μακάρι η διαίσθηση μου αυτή να είναι λανθασμένη και να διαψευσθώ. Κρίνω με βάση τις 2 τελευταίες ανάλογες διαδικασίες που δεν οδήγησαν πουθενά όπως αποδείχθηκε.
Και κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται και χειρότερη...
Μπάμπης Πεΐδης

1 σχόλιο:

  1. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ... ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή