Επιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Πιερίας στον ΑΝΤ1

Κύριε Διευθυντά,
με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη παρακολουθήσαμε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 το ρεπορτάζ που αφορούσε το κόστος απόδρασης στις ακτές της Πιερίας και ειδικότερα στην Παραλία Κατερίνης όπου έγινε και το εν λόγω ρεπορτάζ.

Τα στοιχεία που ανέφερε η δημοσιογράφος του σταθμού σας είναι ανακριβή και απαράδεκτα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες σε οργανωμένα σημεία των ακτών της Πιερίας , εδώ και χρόνια διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες από το 99% των επιχειρηματιών.
Οι προσωπικές απόψεις μιας δημοσιογράφου η οποία χωρίς να βασιστεί σε καμία μαρτυρία επισκέπτη στην αρχή της τουριστικής περιόδου, πλήττουν την τουριστική εικόνα της Πιερίας, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας διανύει μια βαθιά οικονομική κρίση με τις γνωστές επιβαρύνσεις στη εστίαση και τον τουρισμό.

Ο νομός Πιερίας με τα 72 χιλιόμετρα όμορφων, καταγάλανων και εύκολα προσβάσιμων ακτών βραβευμένων με γαλάζιες σημαίες, με το μυθικό Όλυμπο και τα Πιέρια, με αξιοπρεπή καταλύματα , με σύγχρονες τουριστικές υποδομές, με εξαιρετική τοπική γαστρονομία, με αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, είναι από τις πιο προσιτές οικονομικά τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας, χρόνια τώρα έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως η φιλοξενία εκατοντάδων δημοσιογράφων, η εκτύπωση τουριστικών εντύπων σε πολλές γλώσσες και η διανομή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε σταθμούς διοδίων της Βόρειας Ελλάδας, τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, τη διεξαγωγή ερευνών σε συνεργασία με ερευνητικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αναφορικά με το τουριστικό προϊόν, και πολλές δεκάδες ακόμα δράσεις.

Το γεγονός ότι τα πρώτα Σαββατοκύριακα της τουριστικής περιόδου η Πιερία δέχτηκε πολλούς επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, πιθανόν να ενόχλησε.
Για του λόγου το ακριβές, καλούμε τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες σας στην Πιερία να σας φιλοξενήσουμε για να διαπιστώσετε την πραγματικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ρεπορτάζ του σταθμού σας.

Για το Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας
Ο Πρόεδρος
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου