Σάκης Παντελίδης: Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι....

Για την δουλειά του γυμναστή και κατά πόσο επηρεάζει την εμφάνιση και το πρόσωπο μιας ομάδας στο τέλος της περιόδου μπαίνοντας στη διαδικασία των πλέι-οφ αναφέρθηκε ο γυμναστής της ΠΑΕ Ηρακλής και γνωστός Κατερινιώτης τεχνικός, Σάκης Παντελίδης (καταγωγή απο τα Αλώνια Πιερίας). Αξίζει να ακούσουμε μια άποψη που είναι εμπεριστατωμένη, βγάζει εγκυρότητα και έχει βαρύτητα:

"Ρωτήθηκα κατά πόσο επηρεάζει η δουλειά ενός γυμναστή στην αγωνιστική παρουσία μιας ομάδος στα play off.
Σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι η διαχείριση των επιβαρύνσεων και η εμπειρία που διαθέτει ένας γυμναστής στο γενικότερο performance μιας ομάδας σε περίοδο play off.
Πολλοί συγχέουν την προσωπική τους προβολή με εντυπωσιακές μεθόδους , ανούσιες και άστοχες, χάνοντας τις περισσότερες φορές την ουσία και έχοντας αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πρέπει να έχουν.
Σε μια περίοδο όπου η κόπωση βρίσκεται στο peak, η ψυχολογική κατάσταση ιδιαίτερα φορτισμένη και με συνεχόμενους αγώνες κάθε 2-3 ημέρες είναι αδιανόητο να υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές σε μινι προετοιμασία..
Βέβαια , θα μου πει κάποιος ότι την ευθύνη την έχει ο προπονητής ο οποίος είναι και αυτός που θέτει τα όρια. Δεν διαφωνώ αρκεί οι συνεργάτες να τον εκπροσωπούν επάξια..
Αν όμως δεν το κάνουν;;
Σίγουρα το αποτέλεσμα ενός αγώνα εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι.
Μήπως όμως και εμεις οι γυμναστές να προσπαθούσαμε να βρούμε τι είναι αυτό το κάτι που δεν κάνουμε καλά ;;;
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου