Το ποδόσφαιρο βοηθάει στην αυτοπεποίθηση των γυναικών!

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν τα κορίτσια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, όπως αποκάλυψε σχετική έρευνα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά στην εφηβεία που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και επιλέγουν για να το πετύχουν αυτό τον αθλητισμό.

Καλή επιλογή θα πουν πολλοί. Όμως η UEFA με την έρευνά της αποκαλύπτει πως αυτή μπορεί να γίνει ακόμη… καλύτερη αν διαλέξουν το ποδόσφαιρο.

Ειδικά οι νεαρές κοπέλες που βρίσκονται στην ηλικία των 13 ετών και πάνω! Οι αριθμοί δύσκολα λένε ψέματα και αυτοί ήταν αποκαλυπτικοί όσον αφορά τη σχέση του αδύναμου φύλου με τη στρογγυλή θεά που βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθηση των γυναικών.

Αυτά αποκάλυψε η έρευνα:
• Το 80% των κοριτσιών αισθάνθηκαν πιο σίγουρα ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους σε ποδοσφαιρική ομάδα, έναντι 74% που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

• 54% νέες παίκτριες συμφώνησαν ή συμφωνούσαν έντονα με τη δήλωση «ανησυχώ λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα ως αποτέλεσμα της συμμετοχής μου στο ποδόσφαιρο» σε σύγκριση με το 41% εκείνων που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

• Το 58% των γυναικών παικτριών ηλικίας 13-17 ετών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι έχουν ξεπεράσει την έλλειψη αυτοπεποίθησης ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο ποδόσφαιρο, σε σύγκριση με το 51% των κοριτσιών που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

• Το 48% δήλωσε ότι ανησυχεί λιγότερο για τον εαυτό του ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο ποδόσφαιρο, σε σύγκριση με το 40% εκείνων που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Η σύμβουλος γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA Nadine Kessler δήλωσε:

“Αυτή η μελέτη δείχνει ότι τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από όσες δεν παίζουν. Δεν μπορώ να περιγράψω επαρκώς πόσο σημαντικό είναι αυτό όταν μεγαλώνεις. Είμαι βέβαια ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να κάνουμε το ποδόσφαιρο πιο χαλαρό και προσιτό για τα κορίτσια. Εάν κατορθώσουμε να το επιτύχουμε, θα προχωρήσουμε στην επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο το νούμερο 1 άθλημα για κορίτσια σε όλη την Ευρώπη”.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου