Συνέντευξη τύπου του Γιώργου Μπικογιάννη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία

Ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαΐδου, Γιώργος Μπικογιάννης μιλά στο "Ο.Β." για την αιφνιδιαστική απόφαση της Ασουμανάκη να μη συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό της Τσεχίας στο διπλό σκιφ με την Κ. Νικολαΐδου και την απρόοπτη αλλαγή σχεδίων της Κατερινιώτισας Πρωταθλήτριας.

Κύριε Μπικογιάννη η Κατερίνα Νικολαΐδου αναχώρησε σήμερα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία, την πρώτη της διεθνή εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, θα αγωνιστεί στο σκιφ γυναικών.
Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Όπως γνωρίζουμε η Κατερίνα Νικολαΐδου από το 2015 αγωνίζεται στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών με τη συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη.
Αυτό μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα όταν και ανακοινώθηκε ότι η Σοφία θα πρέπει να διακόψει τις προπονήσεις με την Εθνική Ομάδα προκειμένου να προετοιμαστεί για τις σπουδές της σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο.
Η λύση που επιλέχθηκε ήταν να αγωνιστεί η Κατερίνα στο μονό σκιφ γυναικών στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 26-28 Μαΐου στην Τσεχία.
Η ξαφνική βέβαια αυτή αλλαγή δεν θα είναι εύκολη μιας και το αγώνισμα του μονού σκιφ γυναικών θεωρείται το δυσκολότερο αγώνισμα της κατηγορίας γυναικών και η Νικολαΐδου προετοιμαζόταν μέχρι τώρα στο διπλό σκιφ.
Βέβαια η Κατερίνα είναι μια πολύ έμπειρη αθλήτρια και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί θετικά στη νέα πρόκληση όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πόσο επηρέασε τη Νικολαΐδου η ξαφνική αυτή αλλαγή;

Σίγουρα η Κατερίνα και όλοι μας αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση της Σοφίας.
Δυστυχώς το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ήταν πολύ μικρό ώστε η Κατερίνα να προλάβει να προετοιμαστεί σωστά στο μονό σκιφ και σε δύο μέρες αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Βέβαια όπως και η ίδια γνωρίζει η πρόκληση είναι μεγάλη και αυτό θα την κάνει να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για το καλύτερο.
Η Νικολαϊδου γνωρίζει πολύ καλά πως πίσω της υπάρχουν όλοι αυτοί που πιστεύουν σε αυτή, η οικογένειά της, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και θα έχει κάθε λόγο να τους κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους.

Σίγουρα η εμφάνιση της Νικολαΐδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δώσει πολύτιμα συμπεράσματα.
Τι μπορούμε να περιμένουμε σε αυτούς τους αγώνες;
Ποιο είναι το επίπεδο των συμμετοχών στο συγκεκριμένο αγώνισμα;

Το αγώνισμα του σκιφ γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι πολύ υψηλό.
Η Λευκορωσίδα χρυσή ολυμπιονίκης και θρύλος του αγωνίσματος Εκατερίνα Κάρστεν θα είναι εκεί.
Η επίσης χρυσή ολυμπιονίκης Γερμανίδα Ανακατρίν Τίλε, και το μεγάλο ταλέντο της Βρετανίας Βικτόρια Θόρνλευ καθώς και η Δανέζα ασημένια ολυμπιονίκης Έρικσεν. Δεν θα λείπουν και οι νέες δυνάμεις του αγωνίσματος όπως η Ελβετίδα Γκμέλιν νικήτρια πριν από δύο εβδομάδες στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Βελιγράδι καθώς και η Αυστριακή Λόμπνιγκ δεύτερη στον ίδιο αγώνα.
Αυτές θα είναι μερικές μόνο από τις αθλήτριες που θα πρέπει να συναγωνιστεί η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια.
Αν και τα πράγματα φαίνονται δύσκολα η γνώμη μου είναι ότι αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο θα αποτελέσει το κίνητρο για τη Κατερίνα ώστε να αγωνιστεί και να ξεπεράσει τον εαυτό της .
Τι καλύτερο από το να αγωνίζεσαι με τόσο μεγάλες αθλήτριες;
Αν θέλεις να είσαι πολύ καλός αθλητής πρέπει να μπορείς να συναγωνίζεσαι με επίσης πολύ καλούς αθλητές.
Σίγουρα τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτό τον αγώνα θα είναι πολύ χρήσιμα για τη συνέχεια και θα αξιοποιηθούν για την από εδώ και πέρα πορεία.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποιοι είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της Κατερίνας για τη φετινή σεζόν;

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα ακολουθήσει προετοιμασία ενός περίπου μήνα για τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 7-9 Ιουλίου στη Λουκέρνη
της Ελβετίας που αποτελεί ένα βασικό σταθμό της εφετινής προετοιμασίας η οποία θα οδηγήσει στον τελικό στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις 24 Σεπτεμβρίου
στη Σαρασσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 2017 αποτελεί το πρώτο βήμα στον τετραετή κύκλο που έχει ξεκινήσει και θα καταλήξει το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στη μακρινή Ιαπωνία.

" Η ξαφνική βέβαια αυτή αλλαγή δεν θα είναι εύκολη μιας και το αγώνισμα του μονού σκιφ γυναικών θεωρείται το δυσκολότερο αγώνισμα της κατηγορίας γυναικών και η Νικολαΐδου προετοιμαζόταν μέχρι τώρα στο διπλό σκιφ.
Βέβαια η Κατερίνα είναι μια πολύ έμπειρη αθλήτρια και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί θετικά στη νέα πρόκληση όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις."
Πηγή:  Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου