ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Για περιστατικά αρπαγής παιδιών-Υποψιασμένοι ναι, τρομοκρατημένοι όμως όχι!

Αναρτήθηκε πρόσφατα απο το Pieriasport, αλλά και απο άλλες ιστοσελίδες της περιοχής μας, η είδηση ότι έγινε προσπάθεια αρπαγής παιδιού σε περιοχή της Κατερίνης.
Εμείς "σκαλίσαμε" ακόμη περισσότερο το θέμα, ώστε να "αλιεύσουμε"πληροφορίες και να δώσουμε όπως πάντα μια πιο ολοκληρωμένη θέση και εικόνα για όλο αυτό το οποίο προέκυψε και σίγουρα προβλημάτισε πολλούς γονείς, που στέλνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο.
Και για να είμαστε πιο ακριβείς, κάποιους, τους περισσότερους ίσως, ανησύχησε.

Το Pieriasport έλαβε και σήμερα μια δεύτερη πληροφορία για ένα ακόμη περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα και πάλι στην περιοχή μας και αναφέρει τα εξής:

"Την Παρασκευή το μεσημέρι επέστρεφε ο ανιψιός μου με τα πόδια από το σχολείο. Στο ύψος της Αναξαγόρα μπροστά από την ταβέρνα Αμβρακικος στο πεζοδρόμιο υπήρχε ένα ολοκαίνουριο Play Station 4 με τα 2 χειριστήρια και με παιχνίδια στα κουτιά τους επάνω. Το παιδί σταμάτησε, κοίταξε ολόγυρα απορημένος τι γυρευει αυτο εκει αλλα ευτυχως παρατήρησε ότι δίπλα του ήταν σταθμευμενο ένα Van λευκό ,χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του πιθανότατα με επιβάτες μεσα. 
Το παιδί μπήκε σε υποψίες και χωρίς να σκύψει συνέχισε τον δρόμο του. Οταν έφτασε σπίτι περίπου 3 λεπτά αργότερα και το ανέφερε στους γονείς, ο γαμπρός μου έφυγε αμέσως να πάει στο σημείο όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα πια (Play station και Van) είχαν εξαφανιστεί και η αδελφή μου κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα κάνουν περιπολίες στη γειτονιά μας και ότι θα έχουν κατά νου το περιστατικό.
Το νου σας στα παιδιά που επιστρέφουν μόνα από το σχολείο. Ενημερώστε τα να είναι υποψιασμένα.
Έχει γίνει σε πολλές περιοχές! Κοινοποιήστε το παντού! 

Εμείς θελήσαμε να εξακριβώσουμε τις αντιδράσεις της αστυνομίας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα του τμήματος ασφαλείας, η ομάδα της οποίας είναι ομολογουμένως απο τις καλύτερες στη χώρα μας, βάση όσων επιτυχιών έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα στις υπηρεσιακές επιχειρήσεις τους.
Σίγουρα έχουν και τη γνώση και την εμπειρία να μας δώσουν τις σωστές ερμηνείες σε όλα αυτά που ακούστηκε ότι συνέβησαν.
Για το δεύτερο περιστατικό που αναφέρεται ότι συνέβη και αναφέρω παραπάνω, δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση.

Οι πληροφορίες που έρχονται απο αστυνομικό του τμήματος ασφαλείας της περιοχής μας λοιπόν αναφέρουν τα εξής:
"Η αλήθεια είναι ότι έχει καλέσει κάποιος το "100" κάποια στιγμή και ανέφερε για ένα αμάξι αλλά δεν ήρθε κανένας στην υπηρεσία να το καταγγείλει.  Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά πανελλαδικά προσωπικά θεωρώ ότι απλά θα παρερμήνευσαν μια συμπεριφορά."

Ενώ σε μια άλλη τοποθέτηση ενός αστυνομικού της περιοχής μας, πήραμε μια ακόμη εικόνα των πραγμάτων:
"Καλά είναι γενικά να προσέχουμε ως γονείς, να δίνουμε σωστές συμβουλές στα παιδιά. Να τα ακούμε στο τι μας λένε, γιατί ένα παιδάκι μπορεί να πλάσει με την φαντασία του κάτι ώστε να γίνει το επίκεντρο στον κύκλο του.
Μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί και στην Κατερίνη το κακό, το έγκλημα φεύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα και προχωρά προς την επαρχία."

Άρα το συμπέρασμα είναι εμφανές: Ακούμε, βλέπουμε, προσέχουμε, συμβουλεύουμε, χωρίς να γινόμαστε υστερικοί, υπερπροστατευτικοί και τυραννικοί απέναντι στα παιδιά μας.
Η πρόσληψη, η σωστή προετοιμασία, ο έλεγχος και η σωστή ενημέρωση για κάθε τι στο χώρο και την καθημερινότητα του παιδιού, αποτελεί υποχρέωση μας.

Υποψιασμένοι ΝΑΙ πρέπει να είμαστε για όλα.
Τρομαγμένοι όμως, ευκολόπιστοι και ακραίοι στις συμπεριφορές μας απέναντι στα παιδιά μας βάση κάποιας πληροφορίας που δεν έχει εξακριβωθεί, ΟΧΙ.
Μπάμπης Πεΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου