“Σκάνε” εκατομμύρια για παικταράδες; Θα φτιάχνουν και τις ακαδημίες!

Μία… πατέντα για να βγουν όλοι κερδισμένοι θέτουν σε εφαρμογή στην Κίνα, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των ακαδημιών τους. Οι Κινέζοι προσφέρουν τρελά λεφτά! Ετήσια συμβόλαια πάνω από 40 εκατ. ευρώ.Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αφού η Χεμπέι του δίνει κάθε χρόνο… (κρατηθείτε) 49 εκατ. ευρώ.

Καλά, λοιπόν, τα χρήματα που ξοδεύονται ασύστολα, καλές οι παράλογες επενδύσεις-μεταγραφές, καλοί οι παικταράδες που διαφημίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας (πολλά τα παραδείγματα), όμως στην ομοσπονδία της χώρας βλέπουν… πιο μπροστά.

Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα προκειμένου η Κίνα να αρχίσει να βγάζει τα… δικά της παιδιά και να αναπτύξει τις ακαδημίες της.

Πώς; Από ‘δω και στο εξής, οι σύλλογοι της χώρας που θα προσφέρουν ένα “καράβι” λεφτά σε κάποιον… φτασμένο, θα υποχρεούνται παράλληλα να καταβάλουν ένα ποσό σε κυβερνητικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί την εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών.

Κάπως έτσι και οι ομάδες θα κάνουν το “κέφι” τους, αποκτώντας… όποιον θέλουν και… από πίσω θα προετοιμάζεται –με συμπαθητικά χρήματα για τις ανάγκες και τα έξοδα που απαιτούνται- η νέα φουρνιά γηγενών ποδοσφαιριστών.

Άλλωστε, από τη νέα σεζόν θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικός κανονισμός ο οποίος θα αναγκάζει τους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας να έχουν στην ενδεκάδα τους ίδιο αριθμό ξένων με τους Κινέζους ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου