Τα 5 σενάρια που παίζουν για τον Πιερικό!


Του Μπάμπη Πεΐδη
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πιερικός δοκιμάζεται. Ακούγονται πολλά, γίνονται ελάχιστα και ο κίνδυνος να φτάσει πάλι στο διοικητικό αδιέξοδο η ομάδα της Πιερίας μέσα απο ένα "έργο" που είδαμε και φέτος, είναι ορατός.
Οι αποφάσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα, επίσημα και υπεύθυνα. Όχι "μπακαλίστικα" όπως γίνεται τώρα.

Ο Πιερικός δεν είναι 2-3ών ανθρώπων που το παίζουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες στην πόλη και ούτε ποτέ θα γίνει. Δυστυχώς όσο λειτουργεί με αυτό τον τρόπο όμως, τα 10-15 εισιτήρια στους αγώνες του θα είναι το ταβάνι τους, με τους χιλιάδες φίλους της ομάδας να απέχουν.

Οι ...κωλοτούμπες των παραγόντων και τα ...παραμύθια των τελευταίων ημερών (προς παίκτες και προπονητές) αποδεικνύουν και πιστοποιούν ότι δε μπορεί να υπάρξει σε καμία περίπτωση εμπιστοσύνη απέναντι στη σημερινή διοίκηση. Απεναντίας...

Σύμφωνα λοιπόν τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, τα σενάρια τα οποία παίζουν και μπορεί να εξελιχθούν για την επόμενη χρονιά, είναι τα παρακάτω:

Σενάριο 1:
Συνεχίζει με την ίδια ...διοίκηση, με φορτωμένο χρέη ΑΦΜ, και χωρίς εκκαθάριση. Αβέβαιο μέλλον το οποίο όμως μπορεί να προσδιοριστεί με κριτήριο τα όσα είπαν αλλά ποτέ δεν έκαναν στις δεσμεύσεις τους οι διοικούντες. Με λίγα λόγια στο βάθος Πιερικός (της μεθεπόμενης χρονιάς) στην Α΄ΕΠΣ Πιερίας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του αριθμού των ομάδων που πέφτουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σενάριο 2:
Με νέα ισχυρή διοίκηση που θα έχει ψηφιστεί απο τη Γ.Σ. και θα πάρει στα χέρια της την ομάδα, κάνοντας ακόμη ένα χρόνο υπομονή αλλά με το σκεπτικό:
α)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ την περίοδο 2017-2018 να "χτισθεί" ο Πιερικός που την μεθεπόμενη χρονιά (2018-2019) θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία με στόχο την άνοδο στη Β΄εθνική, και
β)
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ θα δεσμευθεί και θα προχωρήσει άμεσα σε εκκαθάριση ώστε να ονομασθούν τα χρέη και να ξεφορτώσει ο σύλλογος το βαρύ φορτίο του ώστε να έχει παρόν και μέλλον.

Σενάριο 3:
Τον Πιερικό της Β΄εθνικής την επόμενη χρονιά με το ΑΦΜ του Αιγινιακού, την έδρα, το σήμα και τη φανέλα του Πιερικού, με μια ισχυρή διοίκηση η οποία θα τηρήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα κάνει όλες τις ενέργειες, ώστε αυτή η περίπτωση να είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια και να μην ξαναγυρίσουμε στα ...ίδια.

Σενάριο 4:
Συγχώνευση με τον Διαγόρα Σεβαστής, καθαρό ΑΦΜ με μηδενικά χρέη, ισχυρή διοίκηση και συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα Γ΄εθνικής, με μοναδικό στόχο την άνοδο στη Β΄εθνική. Για σήμα, φανέλα και έδρα ότι ισχύει και στο σενάριο 3.

Σενάριο 5ο και τελευταίο: Να περάσει η τροπολογία Τσίπρα (μέσω της υπόσχεσης που δόθηκε στην Παναχαϊκή) και να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει με μια ισχυρή διοίκηση στην επόμενη ημέρα της, που θα της επιτρέπει να φύγει απο τις ...λάσπες της Γ΄ Εθνικής, χωρίς να την φρενάρουν τα χρέη των προηγούμενων ετών.

Πιστεύω ότι για όλα τα παραπάνω η ομάδα πρέπει να πάει σε Γενική Συνέλευση και την έγκριση να την δώσουν τα μέλη του ΣΦΚ Πιερικός. Κανείς δεν είναι υπεράνω αυτής, και όσοι παίρνουν αποφάσεις στο όνομα της  ενώ δεν είναι εξουσιοδοτημένοι γι αυτό, ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία του συλλόγου, θα έρθει η ώρα να κληθούν για να λογοδοτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου