Μέχρι 2000 ευρώ πρόστιμο, μείον 3 φέτος και μείον 2 για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο άν δεν παίξει στην Κέρκυρα ο Πιερικός!

Το Pieriasport σας γνωστοποιεί τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει και για την τωρινή αλλά και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο για τον Πιερικό, η μη προσέλευση του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Κέρκυρα με τον Αστέρα Πετριτή.
Εκτός της απαξίωσης που θα πάρει για μια ακόμη φορά σάρκα και οστά και θα μεταμορφωθεί σα τον μπαμπούλα που κατατρώει εδώ και χρόνια ότι κέρδισε ο σύλλογος στο παρελθόν, είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει και με -2 βαθμούς το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, ενώ θα φορτωθούν ακόμη  μέχρι και 2.000 ευρώ σαν πρόστιμο, στην ήδη φορτωμένη χρέη "πλάτη" της ομάδας.

Εκτός αυτού θα κληθεί για να πληρώσει μέρος των εξόδων που έκανε η ομάδα της Κέρκυρας όταν προσήλθε και αγωνίσθηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Α΄ΔΑΚ (2-0 ο Πιερικός).

Το άρθρο 21, είναι κατατοπιστικό:

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν
( Κ . Α . Π . )
Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο Μ Α Δ Ω Ν
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/KANONISMOI_JUNE_2016/KAP_erasitexnikon_protathlimaton_June_2016.pdf

Άρθρο 21 
Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα
4. Ομάδα που δηλώνει εμπρόθεσμα αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, η οποία δεν κρίνεται δικαιολογημένη από τη διοργανώτρια ή ομάδα που αρνείται να αγωνιστεί στην έδρα αντιπάλου της, η οποία, όμως, είχε μετακινηθεί για τον αγώνα του πρώτου γύρου, εκτός από τις ποινές που αναφέρονται στην παρ.
2 του άρθρου τούτου υποχρεούται να καταβάλλει -κατά περίπτωση- αποζημίωση που καθορίζεται με απόφαση της διοργανώτριας τόσο στο αντίπαλο σωματείο (εφ’ όσον είχε μετακινηθεί στον πρώτο γύρο) όσο και στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος. 

2. Αγώνας, που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής: 

α) Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου