Ηλίας Τζιώκας: Στα δύσκολα, χάθηκε η ψυχραιμία!

Υπηρέτησε τον Αγροτικό Αστέρα ως αμυντικός σε δυο θητείες, σε Γ’και Β’ Εθνική, τη δεκαετία του 2000, ενώ ήταν βοηθός του Περικλή Αμανατίδη στο τεχνικό τιμ, πριν μια διετία στη Stoiximan.gr Football League.

Ο λόγος για τον Ηλία Τζιώκα (φέτος ήταν προπονητής στον Κολινδρό), που μίλησε στην «ΑRENA PRESS» για τους φετινούς «πράσινους»:

«Παρακολουθώ όσο μπορώ τον Αστέρα, σε γήπεδο ή τηλεόραση. Είναι… απίστευτη ιστορία η φετινή στον Αγροτικό, που άρχισε τρομερά καλά, με νεαρούς, χωρίς πολλά μεγάλα «ονόματα». Έπαιξε καλή μπάλα, είχε δεμένο σύνολο, βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη. Ήταν επιτυχημένο ξεκίνημα, έκπληξη, αλλά μετά έγινε το αντίστροφο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αλλάζεις όταν κάτι πάει καλά.

 Ήταν μια εσωτερική απόφαση, ένα θέμα που με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν έδειχνε λογικό. Όταν έφυγαν οι Στολτίδης- Νεντίδης, επηρέασαν οι αλλαγές και ακολούθησε απογοητευτικό διάστημα, ενώ ο πρώτος «έβγαλε» προς τα έξω κάποια πράγματα. Αν ισχύουν όντως, είναι αρνητική κατεύθυνση και κατάληξη για ένα τμήμα. Δεν διατηρήθηκε ο καλός ρυθμός ως το τέλος του πρώτου γύρου, έπρεπε να προστατευθεί, να διαφυλαχθεί και να γίνει καλύτερη διαχείριση.

Η συνέχεια προβλημάτισε κόσμο και παλαιμάχους, που αφήσαμε ιδρώτα και αγαπάμε τον Αγροτικό. Προσφέραμε και στενοχωριόμαστε».

«XAΘΗΚΕ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΒΑΣΕΙΣ»
Για να καταλήξει ο Τζιώκας: «Τον Ιανουάριο δεν έγιναν οι προσθήκες που έπρεπε. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη αγωνιστικά να «χτυπήσει» τη Σούπερ Λίγκα. Θέλει στόφα, ότι είσαι κυρίαρχος και το δικαιούσαι, πρέπει να το δείξεις με επιλογές και πράξεις. Διοικητικά και οικονομικά έχει την επιφάνεια και τις συνθήκες. Κάποιοι ονειρεύονταν από φέτος άνοδο, αλλά αυτός ο Αστέρας δεν είναι για πάνω από πεντάδα.
Στα δύσκολα χάθηκε η ψυχραιμία, εν βρασμώ ψυχής πάρθηκαν μοιραίες αποφάσεις. Έπρεπε να μπουν βάσεις για του χρόνου, αλλά δεν μπαίνουν! Έχτιζε δύσκολα, γκρεμίζει εύκολα. Χαλά η εικόνα, η έξωθεν μαρτυρία προς ουδέτερους και μένει η τελική εντύπωση, όχι η αρχική. Μου αρέσουν κάποιοι νεαροί, όπως Βαφέας και Έππας.

Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες, όπως στην Ευρώπη. Είναι κέρδος να προωθείς στο βασικό κορμό κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα παίκτη από την ακαδημία. Ο κόσμος να έχει υπομονή, να πιστεύει στην ομάδα. Ο Αγροτικός έχει σφραγίδα στη Β’ Εθνική, κάποτε θα κάνει το επόμενο βήμα».
Πηγή: Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου