Η Πιερία πενθεί τον Ταξίαρχο Γιάννη Τζανιδάκη

-Συλλυπητήρια μηνύματα από την πολιτική ηγεσία της Πιερίας
-Προσωπικός φίλος του Γ. Πλακιωτάκη ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης

Η Πιερία συμμετέχει στο πένθος των Ενόπλων Δυνάμεων για το χαμό των τεσσάρων στελεχών του Στρατού και για έναν επιπλέον λόγο. Ο Ταξίαρχος Γιάννης Τζανιδάκης υπηρέτησε στην ΤΘ Ταξιαρχία Λιτοχώρου. Οπως ήταν αναμενόμενο η είδηση του αναπάντεχου χαμού του προκάλεσε θλίψη, ενώ η πολιτική ηγεσία του τόπου έστειλε συλλυπητήρια μηνύματα.

Η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον απροσδόκητο και άδικο θάνατο του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και πρώην Διοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου και των άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Τις θερμότατες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειές τους, στις οποίες απευθύνω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.
Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος
Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο θάνατο εξαίρετων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βύθισε στο πένθος τη χώρα.
Σκόρπισε θλίψη στην Πιερία ο χαμός του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και πρώην Διοικητή της 24ης ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, αλλά και των αξιωματικών του Στρατού Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους αλλά και στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Έπεσαν στο καθήκον. Θα μείνουν αθάνατοι στις καρδιές μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ελληνικής γης που θα τους δεχθεί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου
Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον αναπάντεχο και άδικο χαμό του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και πρώην Διοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου και των άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, ενώ εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Το θλιβερό αυτό γεγονός αποτελεί απώλεια για τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που με αυταπάρνηση υπηρετούσαν την ασφάλεια της πατρίδας μας.
Οι σκέψεις μου αυτές τις δύσκολες ώρες είναι στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και παρηγοριά ψυχής.
Καλό Παράδεισο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.

Προσωπικός φίλος του Γ. Πλακιωτάκη ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης
Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο αναφέρει:
«Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, θρηνούμε για την απώλεια των τεσσάρων άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.
Ιδιαίτερα εγώ, είμαι βαθύτατα συντετριμμένος διότι με τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη μας συνέδεε βαθύτατη προσωπική φιλία και υπήρξε διευθυντής του στρατιωτικού μου γραφείου την περίοδο, που άσκησα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ήταν πραγματικά τέσσερις εκλεκτοί στρατιωτικοί και σπάνιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την σεμνότητα και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις μας και την πατρίδα.
Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους οικείους τους» .
Πηγή: imerisiapierias.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου