Ο ΕΟΣ Βροντούς-Πάμε ψηλά παρέα με τους θεούς….

Ο ΕΟΣ Βροντούς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 23 Απριλίου για πεζοπορία στον Όλυμπο.

Ώρα αναχώρησης 8.30πμ. από τα γραφεία του συλλόγου στους Αγ. Αποστόλους και κατάληξη οδικώς μετά από 4 χλ δασικού χωματόδρομου δρόμου στο οροπέδιο Κρεβάτια ( υψομ 1.010μ ).

Περιγραφή διαδρομής
Το μονοπάτι για τον Μπαρμπαλά ξεκινάει πίσω από το καταφύγιο και μας δείχνει αμέσως τα δόντια του. Η διαδρομή ακολουθεί πιστά την κόκκινο-κίτρινη σήμανση της διαδρομής και πρόκειται για την εντυπωσιακότερη πεζοπορική ανάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών (πλην όμως επίπονη). Αρχικά η πορεία είναι πολύ ανηφορική μέσα σε δάσος. Στη συνέχεια όμως γλυκαίνει κάπως η κλίση και περνάμε δύο δασωμένες κορυφές ( Απανά και Ακατνά Ουτζακια ) . Στην τελική ευθεία πριν την κορυφή Μπαρμπαλά το δάσος αραιώνει και το μονοπάτι χάνεται. Χωρίς όμως δυσκολία προσανατολισμού ακολουθούμε την απότομη κόψη μέχρι το γυμνό πατάρι με το κολονάκι της κορυφής (1847μ.). Από την κορυφή έχουμε θέα στο ρέμα της Αγ. Τριάδας( ρέμα Παπά ) και χαζεύουμε την ΒΔ όψη του Ολύμπου. Μέχρι εδώ ανεβήκαμε 837 μ. από την θέση Κρεβάτια σε μια πολύ απότομη ανάβαση.

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3 +2
Υψομετρική διαφορά : 837 μ
Μήκος διαδρομής : 5χιλ + 5 χιλ

Θα συναντήσουμε χιόνι στα τελευταία δυο χιλιόμετρα της διαδρομής, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και τις γκέτες …

Ώρα αναχώρησης
Ώρα αναχώρησης 8.30πμ. από τα γραφεία του συλλόγου στου Αγ. Αποστόλους, φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα...

Εξοπλισμός
Εξοπλισμός : Γκέτες, Μπατόν , μποτάκια πεζοπορία, Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, δύο ισοθερμικά κοντομάνικά μπλουζάκια, μπουφάν αντιανεμικό, , γυαλιά ηλίου , αντηλιακό , παγούρι 1.5 λίτρων, σνακ (σοκολάτες-παστέλια) .
Για φαγητό, καφέ ή τσίπουρο στο δικό μας καταφύγιο στα Κρεβάτια.

Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Αρχηγός ανάβασης : Κουτσής Γιώργος . Πληροφορίες697 410 2636 ….

Το Καταφύγιο Κρεβάτια
Βρίσκεται σε υψομ 1007 μ στο ομώνυμο οροπέδιο του βορειοδυτικού Ολύμπου .Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Το καταφύγιο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα στα δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών.
Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας 6944547441 και 6942665896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου