Πολύ κοντά σε τροπολογία που θα επιτρέπει σε ομάδες σαν τον Πιερικό να επανέλθουν με νέο ΑΦΜ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Ανοίγει ο δρόμος για τον Γιάννη Συμεωνίδη!

Η υπόσχεση που δόθηκε απο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Παναχαϊκή ότι θα ρυθμιστεί το πρόβλημα της, είναι μια λυτρωτική υπόσχεση και για ομάδες σαν αυτήν της Κατερίνης και όλης της Πιερίας γενικότερα!

Κι αυτό γιατί άν τελικά περάσει και ισχύσει η τροπολογία που θα φέρει στη βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, όσες ομάδες έχουν πέσει απο την Β΄στη Γ΄εθνική κατηγορία και επέστρεψαν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την πορεία τους άν χρειαστεί με νέο ΑΦΜ, ώστε να δημιουργήσουν εκ νέου ΠΑΕ η οποία δε θα κουβαλάει μαζί της τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων.

Κι αυτό άν τελικά περάσει και ισχύσει, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε ο Πιερικός να ξαναβρεί το δρόμο του και να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να ξαναγίνει ο σύλλογος που θα εκπροσωπεί ολόκληρη την Πιερία.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους στην περιοχή μας το ότι άν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να ξαναφέρει τον κόσμο στο στάδιο της πόλης και να γεμίσει το Α΄ΔΑΚ, αυτή είναι μόνο ο Πιερικός.
Ο Γιάννης Συμεωνίδης έχει εκδηλώσει με τους συνεργάτες του να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους και άν γίνει αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Πιερίας θα επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά θα πρέπει να βρίσκεται! Γιατί έχουν και το κοινωνικό και το οικονομικό υπόβαθρο να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια αλλά συνάμα και να στηριχθούν κι αυτοί απο την τοπική κοινωνία!

με μια ισχυρή και "σύμμαχη" στο νέο καθεστώς που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Πιερίας και μια διοίκηση που μπορεί οικονομικά να στηρίξει τον Πιερικό όλης της Πιερίας, η κίνηση του Γιάννη Συμεωνίδη θα αποκαταστήσει το όνομα, την δυναμική και την ιστορία του συλλόγου που δόξασε το Πιερικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να μείνουν μακριά απο την ομάδα, όλοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια με τα ...έργα τους την πλήγωσαν.

Δείτε και το άρθρο του www.matchaxaias.gr που επαληθεύει την ύπαρξη της δεύτερης ευκαιρίας για τις ομάδες που δεν έπεσαν εκ του πονηρού για να διαγράψουν τα χρέη τους αλλά αγωνιστικούς καθαρά λόγους:

"Δεν έγινε τελικά η… Ανάσταση που περίμεναν οι άνθρωποι της Παναχαϊκής στο φλέγον ζήτημα των χρεών κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, δόθηκαν όμως υποσχέσεις πως θα κατατεθεί άμεσα (στην Παναχαϊκή ελπίζουν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε) η τροπολογία που ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Αλέξης Τσίπρας:

«Μια ομάδα που ήταν ΠΑΕ, έγινε Ερασιτεχνική λόγω υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική και ξαναγίνεται ΠΑΕ (ανεβαίνοντας εκ νέου στην Β’ Εθνική) θα έχει το περιθώριο να επιλέξει αν θα διατηρήσει το παλιό ΑΦΜ (και άρα θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη) ή θα ανοίξει νέο ΑΦΜ οπότε δεν θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη τα οποία θα συνεχίσουν να βαραίνουν την παλιά ΠΑΕ. Αυτό θα μπορεί να συμβεί έως δύο φορές». Φυσικά, ακόμα τίποτε δεν είναι επίσημο και ουσιαστικά το «αγκάθι» που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος που θα περάσει αυτή η τροπολογία, καθώς η γραφειοκρατία που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις είναι μεγάλη.

Αναμονή για τον Γ. Βασιλειάδη ή ταξίδι

Ένα από τα βασικά χαρτιά που ενδεχομένως θα παίξει η Παναχαϊκή Συμμαχία για την ταχύτερη λύση του προβλήματος, είναι ο ίδιος ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Οι «κοκκινόμαυροι», μάλιστα τον κάλεσαν να παραβρεθεί στο μεγάλο φιλικό της Τετάρτης ώστε να δει από κοντά όλες τις προσπάθειες που γίνονται φέτος. Αν δεν τα καταφέρει, οι άνθρωποι της Πατρινής ομάδας ετοιμάζουν ταξίδι στην πρωτεύουσα για να τον συναντήσουν κατ’ ιδίαν και να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου