Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα-Η Β΄& Γ΄ Εθνική και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που αποτελούν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού"!!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Έχω γράψει επανειλημμένα για το χάλι που επικρατεί στις δυο εθνικές κατηγορίες της Β΄και της Γ΄εθνικής στη χώρα μας, και όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, καθώς και όσοι ζούνε και εργάζονται γύρω απο τους συλλόγους στους οποίους συμπληρώνουν αυτές τις κατηγορίες. Τους περισσότερους τουλάχιστον απο αυτούς με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Για τις περισσότερες ομάδες τα βάρη είναι αξεπέραστα, το ποδόσφαιρο αφιλόξενο σαν άθλημα και επάγγελμα και τα παιχνίδια που παίζονται εκτός και όχι εντός γηπέδων, ακόμη πιο συχνά και επαναλαμβανόμενα...

Με μια λέξη-Χάλι...
Αστείρευτο, ατελείωτο και απροσπέλαστο χάλι. Ένα ποδόσφαιρο στο οποίο οι ισχυροί γίνονται καθημερινά ισχυρότεροι, οι άμπαλοι επαγγελματίες παράγοντες με στόχο το κέρδος περισσότεροι και οι ανειδίκευτοι-ανασφάλιστοι και άνεργοι πολίτες (πρώην ποδοσφαιριστές σε αυτές τις κατηγορίες), δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες. Τελειώνεις το ποδόσφαιρο απο αυτές τις κατηγορίες και ξαφνικά λές: τώρα;; τι κάνω;;;
Εσύ δεν ξέρεις αλλά στις πλάτες τις δικές σου, κάποιοι άλλοι έχουν κάνει το κομμάτι τους, ενδεχομένως την τύχη τους και έβγαλαν και τα γούστα τους, επειδή εσύ κοιτούσες να παίζεις ποδόσφαιρο κι αυτοί να κονομάνε στην επιλογή και την αγάπη σου για το άθλημα.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί (οι παράγοντες), που καταστράφηκαν απο την εμπλοκή τους με το  ποδόσφαιρο γιατί θέλησαν να είναι σωστοί, τυπικοί και κύριοι στις υποχρεώσεις τους αλλά δεν άντεξαν κάτω απο την πίεση των καθημερινών εξόδων και την παντελή στήριξη απο τους φιλάθλους και τον κόσμο των ομάδων τους.

Όπως και να έχει σε ένα ανύπαρκτο αθλητικά κράτος με χίλια μύρια προβλήματα στις δομές και την λειτουργία του, ένα κράτος σε ομηρία απο εξωγενείς πιέσεις και εντολές να στύψεις και το κουκούτσι της ελιάς για να βγάλεις λάδι, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι απροστάτευτος, οι συμμετέχοντες σε αυτόν ήρωες και η επόμενη ημέρα του, δυσοίωνη!!

Θα κλείσω την τοποθέτηση μου με ένα μικρό μέρος της συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου ο Γιώργος Νικλητσιώτης και παρουσιάζει τις διαφορές του πραγματικού ποδοσφαίρου με το ...δικό μας!!.

Τα συμπεράσματα δικά σας:
"Όταν έρχεσαι και δεν πληρώνεσαι, δεν τρως, δε ζεις σωστά, δεν προπονείσαι σε σωστό αγωνιστικό χώρο, πόσο να το αντέξεις; Για ποιο λόγο ήρθες; Επειδή έχω υπάρξει σε ομάδα του εξωτερικού, απαγορεύεται ένας ποδοσφαιριστής να ασχοληθεί για το φαγητό, τις πληρωμές και το σπίτι του. 
Ένα χρόνο ήμουν στην Ολλανδία και ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με αυτά τα προβλήματα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δε μας επηρεάζει την απόδοσή μας, όταν δεν είμαστε πληρωμένοι ή έχουμε προβλήματα. 
Ποδοσφαιρικά μπορούμε να μιλήσουμε, όταν όλα είναι εξασφαλισμένα...|"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου