Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν τον νέο πρόεδρο της UEFA! (φωτο)

Απο τα μέσα Σεπτεμβρίου αποτελεί τον άνθρωπο που ψηφίστηκε και στηρίχθηκε για να φέρει αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 48χρονος Σλοβένος βρέθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας και υποψήφιο πρόεδρο για την προεδρία της ΕΠΟ Δημήτρη Ελευθεριάδη και συνομίλησαν για την επόμενη ημέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA:
Δικηγόρος (παντρεμένος με τρία παιδιά) στο επάγγελμα και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας
(από το 2011, έχοντας εκλεγεί εκ νέου και τον Φεβρουάριο του 2015 για νέα τετραετία), δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον κόσμο έξω από την πατρίδα του, προτού ασχοληθεί με την υποψηφιότητα στην εκλογική διαδικασία για την κεφαλή της UEFA.

Απόφοιτος Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα, εργάστηκε αρχικά με τους γονείς του, οι οποίοι επίσης ασχολούνταν με τη νομική, με τον ίδιο να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπεράσπιση αθλητών και αθλητικών συλλόγων. Αργότερα, πήρε τη θέση του πατέρα του ως διευθυντής της εταιρείας που είχε συσταθεί από την οικογένειά του.

Η πρώτη του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ήταν το 2005, όταν και είχε αναλάβει πόστο στη διοίκηση της KMN Svea Lesna Litija, μιας εκ των δημοφιλέστερων και πιο επιτυχημένων ομάδων φούτσαλ της Σλοβενίας. Βρέθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της ερασιτεχνικής ομάδας FC Ljubljana Lawyers, ενώ από το 2006 έως και το 2011, βρέθηκε στην NK Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Παρουσιάζεται ως το μυαλό που θα φέρει φρέσκες ιδέες στο ποδόσφαιρο, απολαμβάνει τη στήριξη μεγάλων ομοσπονδιών της UEFA όπως αυτές των Γαλλίας, Γερμανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας, αλλά γενικότερα έχει πολλή δουλειά μπροστά του προκειμένου ν' αποκτήσει ένα ακόμα πιο ισχυρό στάτους στους κόλπους του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μπορεί από άποψη εμπειρίας να παρουσιαζόταν ως αουτσάιντερ, όμως αυτό που δείχνει ότι τον οδήγησε στον προεδρικό θώκο είναι η γενικότερη στάση του έξω για ανατροπές και αλλαγές, ακόμα κι αν αυτό σημάνει «σπάσιμο αυγών» με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αφού δηλώνει ασυμβίβαστος και δεν διατηρεί ... δεδομένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου