"Εθνική" Πιερίας με Κυριάκο-Μαλεζά-Μύστα-Παντελιάδη και ο ...Πιερικός στη Γ΄εθνική!!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Βρήκα σήμερα Σάββατο την ευκαιρία να πιω ένα μεσημερινό κρασάκι μιας και δεν έχει αγωνιστική δράση στα γήπεδα της ΕΠΣ Πιερίας, γιατί άν είχε αγωνιστική,  και μείον 30 να έκανε, θα έπρεπε να ήμουν εκεί.
Τσιμπούσαμε λοιπόν με τον φίλο μου τον Αλέκο Κουτσή και πίναμε τον κρασάκι μας στον Κώστα τον Πόποτη στο ΑΠΑΓΓΕΙΟ, και μιλούσαμε για το Πιερικό ποδόσφαιρο και το κατάντημα του ένδοξου Πιερικού να βολοδέρνει εδώ και 2 χρόνια στα χωράφια της Γ΄Εθνικής κατηγορίας

χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα τίποτα που να δείχνει και να προμηνύει ότι ο ιστορικός σύλλογος της Πιερίας θα ξαναγίνει αυτός που θα εκφράζει τους χιλιάδες φίλους του.

Αρχίσαμε να μιλάμε για παράγοντες-λαμόγια που μαζεύονται γύρω στην ομάδα μόνο όταν "μυρίζονται" χρήμα και "μαρμάγκα" και για παράγοντες "βουνά" που τους έδιωξαν με τις συμπεριφορές τους οι...προηγούμενοι που ανέφερα και δυστυχώς πλέον απέχουν και έχουν αφήσει την ομάδα της καρδιάς μας να χάνεται στην απαξίωση και την μιζέρια, μακριά απο αυτό που θα έπρεπε να εκπροσωπεί για την Πιερία και την δυναμική της.

Η συζήτηση έφτασε στους δικούς μας ποδοσφαιριστές που παίζουν μακριά απο την Πιερία, είναι επαγγελματίες σε ομάδες και συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά δεν φρόντισαν όλοι αυτοί που πέρασαν κατά καιρούς απο τον Πιερικό να πάρουν κάτι απο αυτά τα παιδιά και μπορεί ίσως, να το πώ κι αυτό,  να μην τα άφησαν κιόλας να δώσουν αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν!

Παναγιώτης Τσιντώτας, Θανάσης Παντελιάδης, Κώστας και Δημήτρης Γιαννούλης, Κυριάκος, Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Μαλεζάς, Γιώργος Παμλίδης, Γιάννης Μυστακίδης, Γιώργος Ζησόπουλος, Αλέξανδρος Τζιόλης, Λάζαρος Λάμπρου, Θωμάς Γιαλαμίδης και πόσα ακόμη παλικαράκια που αγωνίζονται σε ομάδες Β΄και Γ΄εθνικής της χώρας και την περιοχής μας, δεν κατάφεραν να αφήσουν μέσα απο τις παρουσίες τους και την διαδρομή τους κάτι που να έχει τον Πιερικό επι σειρά ετών στη μεγάλη κατηγορία. Ή έστω στη Β΄εθνική!

Άν υπήρχε ο τρόπος να δημιουργηθεί μια "εθνική" ομάδα Πιερίας και να έπαιζε με κάθε νομό της χώρας μας, δε θα γλίτωναν ούτε με 5άρες οι άλλοι νομοί της Ελλάδας απο την δική μας Dream Team!!

Κι όμως, έχουμε φτάσει σε σημείο να πανηγυρίζουμε που έχουμε 4 ομάδες στη Γ΄ Εθνική και έναν Πιερικό που έχει καταντήσει εδώ και καιρό το "κόκκινο πανί" των φιλάθλων της Πιερίας με 30 και 40 εισιτήρια σε κάθε αγωνιστική στο γήπεδο! Κι αυτούς τις περισσότερες φορές να έρχονται για να ρίξουν τα μπινελίκια τους!!

Καταλήγοντας και ειλικρινά τρελά απογοητευμένος απο όλες αυτές τις σκέψεις και την κουβέντα, δε ξέρω άν ίσως τελικά αυτό μας αξίζει, και αυτό έχουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου