Πρωτάθλημα 20 ομάδων με έξι "ομάδες Β" από ΠΑΕ Super League!

Πρόταση για συμμετοχή έως και έξι «ομάδων Β’» στο πρωτάθλημα της Football League έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών τόσο στην «μικρή λίγκα» όσο και στα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ΕΠΟ, Super League).
Oι «ομάδες Β’» θα είναι ουσιαστικά οι ομάδες Κ-20 των ΠΑΕ της Super League και η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Football League,

με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος, μέσω του οποίου θα υποστηριχθεί η βιωσιμότητα.

Υπέρ της συμμετοχής «ομάδων Β» από ΠΑΕ της Super League στο πρωτάθλημα της Football League έχει τάχθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, σε πρόσφατη συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ.

Η πρόταση του Π.Σ.Α.Π. για την αλλαγή της δυναμικής της Football League και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της, που παρουσιάζει το Soccerplus, βασίζεται στα εξής σημεία :

--Αύξηση του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 20. Αυτός ο αριθμός θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 6 ομάδων από την Football League, την άνοδο 4 ομάδων από την Γ΄Εθνική, την άνοδο 2 ομάδων στη Super League και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από αυτή την κατηγορία, με την προσθήκη των 4 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Κ-20 της Super League. Ο τρόπος ανόδου στη Super League μπορεί να διαφοροποιηθεί, εφόσον κριθεί εμπορικότερο να υπάρξουν πλέι οφ. Εάν αυτό συμβεί και ανέβει μόνο μία ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία, θα πέσουν 7 ομάδες, μόνο όμως την πρώτη χρονιά.

---Οι ομάδες από το πρωτάθλημα Κ-20, θα ονομασθούν Β ομάδες, όπως συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Πορτογαλίας και εκείνο της Ισπανίας. Στην Ολλανδία παίζουν στη δεύτερη κατηγορία οι ομάδες Νέων.

---Δεν υπάρχει δικαίωμα ανόδου για τις Β ομάδες. Εάν είναι σε θέση ανόδου, τη θέση τους θα πάρει η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας.

---Αντίθετα, οι Β ομάδες υποβιβάζονται όπως οι υπόλοιπες ομάδες και επιστρέφουν στο πρωτάθλημα Κ-20.

---Στόχος είναι να διατηρείται σταθερός ο αριθμός 20. Δεν είναι μεγάλος, συγκριτικά με τα διεθνή δεδομένα. Αίφνης, στην Πορτογαλία, με μικρότερο πληθυσμό, είναι 24 οι ομάδες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

---Ο αριθμός 20 εξασφαλίζεται εφόσον ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες. Θα κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα οι 4 ομάδες που θα ανεβαίνουν από την Γ΄Εθνική και η πρωταθλήτρια από το Κ-20 πρωτάθλημα. Η δημιουργία πλέι οφ στη Football League είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

---Εάν οι Β ομάδες φθάσουν τις 6, θα υποβιβάζεται από την επόμενη χρονιά η τελευταία στην κατάταξη από τις 6, ώστε να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός τους και να συνεχισθεί η διαδικασία της ανόδου από το πρωτάθλημα Κ-20. Ανάλογα, είναι δυνατό να τροποποιηθούν οι ομάδες που θα υποβιβασθούν, εφόσον δεν είναι καμία από τις Β στις 5 τελευταίες θέσεις.

---Με τις Β ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να παίζουν στα κυρίως και όχι τα βοηθητικά γήπεδα τους, εξασφαλίζεται η καλύτερη προβολή του πρωταθλήματος, η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του και η ενίσχυση του στοιχείου της ελληνικότητας του.

---Η συμμετοχή των Β ομάδων, ειδικά μάλιστα εφόσον οι περισσότεροι παίκτες τους έχουν πλέον συμβόλαια ως επαγγελματίες, είναι τυπικά εφικτή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμμετέχουν μόνο με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

---Η αύξηση των εσόδων για το πρωτάθλημα, που θα παρουσιάζει πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα υποστηρίξει την βιωσιμότητα του.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου