Κλονίζεται ο ελληνικός Τύπος, υπό κατάρρευση ΤΑ ΝΕΑ και το ΕΘΝΟΣ το ίδιο ισχύει και για το GOAL!

Σε "τεντωμένο σχοινί" βαδίζουν δύο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον τομέα της έντυπης ενημέρωσης, καθώς τον ΔΟΛ και ο Πήγασος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα που τον οδηγούν στην κατάρρευση.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (21/12) δεν θα κυκλοφορήσει το ΕΘΝΟΣ, ακολουθώντας ΤΑ ΝΕΑ, τα οποία δεν κυκλοφόρησαν την Τρίτη (20/12), ενώ το ίδιο ισχύει και για την αθλητική εφημερίδα GOAL που ανήκει επίσης στον Πήγασο.


Τα μηνύματα για το μέλλον και των δύο ομίλων, οι οποίοι αποτελούσαν για αρκετά χρόνια τους βασικούς πυλώνες της έντυπης ενημέρωσης, δεν είναι και τα πιο θετικά, με την κατάσταση για τους εργαζομένους και στα δύο συγκροτήματα να είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Ετσι, οι εργαζόμενοι στον Πήγασο μπαίνουν στον "χορό" των απεργιών, ενώ οι συνάδελφοί τους στον ΔΟΛ έχουν ξεκινήσει τις επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα (19/12).

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την 24ωρη απεργία στον Πήγασο:

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinema.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου