ΣΕΛΛΕ: Ενημέρωση για ΕΟΠΥΥ, Ανοιχτή Επιστολή και ΔΤ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 29/12/2016 η συνάντηση για το θέμα των συμβάσεων στον ΕΟΠΥΥ. Στη συνάντηση παρευρεθήκαμε χωρίς να έχουμε κληθεί επίσημα. 
Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι, συν τους φυσικοθεραπευτές, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.


Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην ουσία απέρριψε το αίτημά μας για 3/μηνη παράταση. Στις 31/12 θα αναρτηθεί στο σύστημα (όχι στο site του ΕΟΠΥΥ) το σχέδιο της σύμβασης προκειμένου να υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους. Αυτή η σύμβαση δεν θα είναι η τελική, αλλά θα δοθεί προθεσμία έως τις 15/1 να δείτε το κείμενο για πιθανές τροποποιήσεις. Μετά τις 15/1 θα είναι πλέον στο σύστημα η τελική σύμβαση.
Εφόσον λοιπόν κάποιος συμβληθεί, θα μπει στο σύστημα στις 16/1 και θα καταχωρήσει συγκεντρωτικά τις δαπάνες. Εναλλακτικά μπορεί να εκδώσει, όπως πριν, τις αποδείξεις στον ασφαλισμένο και ο τελευταίος να πάει στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για να τις καταθέσει. Το δεύτερο σενάριο, είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καλό είναι να αποφευχθεί….

**για τους φυσικοθεραπευτές, δεδομένου ότι είναι ήδη σε καθεστώς συμβάσεων, θα υπάρχει κάποιο παράρτημα.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ξαναέδωσαν τα στοιχεία τους για να τους σταλεί πρόσκληση για νέα συνάντηση στις 3/1 με τον κ.Κικίλια, μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ. Κοινή απόφαση όλων των συλλόγων είναι να μην πάμε σε αυτή την συνάντηση αλλά να καταθέσουμε γραπτώς τα θεσμικά προβλήματα και τα προβλήματα των κλάδων μας (όχι με τη μορφή διαπραγμάτευσης, αλλά ως ερωτήματα).

Αξιοσημείωτο ήταν το ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν παρούσα δημοσιογράφος από οικονομική εφημερίδα, η οποία είχε ενημερωθεί / προσκληθεί από το γραφείου τύπου του ΕΟΠΥΥ,  χωρίς ωστόσο να έχουμε ενημερωθεί σχετικά οι εκπρόσωποι των συλλόγων (δεν γνωρίζαμε την ιδιότητά της).

Το Δ.Σ. ΣΕΛΛΕ παραμένει σταθερό στις θέσεις που έχει εκφράσει το σύνολο των μελών του Συλλόγου («όχι» στο καθεστώς των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ υπό τις συνθήκες εκβιασμού που επιχειρείται, παράταση της περιόδου διαπραγμάτευσης για 3 τουλάχιστον μήνες και διατήρηση του ισχύοντος συστήματος μέχρι το πέρας των διαπραγματεύσεων) και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε θεμιτό μέσο τις θέσεις και τα συμφέροντα των μελών.

Δείτε εδώ το κοινό Δελτίο Τύπου
Δείτε εδώ την Ανοιχτή Επιστολή προς γονείς και φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου