Κρατά την 14η θέση η Ελλάδα στο UEFA Ranking

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν στην Ευρώπη, αντίθετα οι εκπρόσωποι της Αυστρίας και της Κροατίας αποκλείστηκαν επομένως η 14η θέση για την Ελλάδα δεν κινδυνεύει.
Ρουμανία και Δανία που βρίσκονται στην 17η και 18η θέση αντίστοιχα συνεχίζουν με έναν εκπρόσωπο, αλλά είναι αρκετά μακριά από την Ελλάδα και δύσκολα θα μας απειλήσουν.

Από την άλλη η χώρα μας έχει μπροστά της την Ολλανδία που συνεχίζει τον Φεβρουάριο με Αγιαξ και Αλκμααρ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και την Ελβετία που έμεινε χωρίς εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10.

Αν η Ελλάδα είναι στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν παραμείνει 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.
Πηγή: www.soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου